IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson е близо до споразумение по разследване в САЩ

Компанията е разследвана от няколко години за подкупи

15:37 | 05.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ericsson е близо до постигане на решение по продължаващото отдавна американско разследване за корупция, твърдят двама източници на Bloomberg, започнати с въпроса. Подобно споразумение би могло да струва на производителя на телекомуникационно оборудване над 1 млрд. долара.

Сделката, която според източниците ще бъде обявена през тази или следващата година, ще сложи край на разследванията от страната на Министерството на правосъдието и Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ за потенциално даване на подкупи в шест държави, в които компанията е оперирала. През септември базираната в Стокхолм Ericsson заяви, че е отделила 12 млрд. крони (1,2 млрд. долара), за да покрие наказанието.

Ръководителят на криминалното звено на Министерството на правосъдието подсказа за очакваното развитие по време на реч, изнесена в сряда. Без да посочва името на Ericsson, Браян Бенцковски заяви, че един корпоративен случай скоро ще бъде обявен.

Министерството на правосъдието отказва да коментира въпроса. В имейл Ericsson заяви, че „няма да коментира друго, освен да потвърди, че отделените 1,2 млрд. долара все още се очаква да са нужната сума за покриването на паричните санкции, плюс свързаните със случая разходи“.

По думите на Ericsson компанията съдейства на разследването в САЩ от 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още