Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

"Еволинк" става част от DHH Group – доставчика на облачни услуги на Югоизточна Европа

Сделката се очаква да бъде финализирана на 30 ноември 2021 г.

"Еволинк" става част от DHH Group – доставчика на облачни услуги на Югоизточна Европа

Светослав Христов, председател на съвета на директорите. Снимка: Еволинк

Италианската компания DHH S.p.A. постигна съгласие за придобиване на мажоритарен дял от българското дружество "Еволинк" АД. Сделката се очаква да бъде финализирана на 30 ноември 2021 г. "Еволинк" оперира на пазара на телекомуникационни и облачни услуги от 2004 г. Компанията е известна в корпоративните среди с високото качество на услугите, които предлага, гъвкавост и иновативни решения. Тя е предпочитан партньор и на не малко международни телекоми, предоставящи услуги в България. Еволинк е лидер в предоставянето на видео-стрийминг услуги в България и специализирани облачни решения.

DDH идентифицира огромен потенциал за бъдещо развитие на "Еволинк" на регионалния пазар и следвайки своите принципи за „Синергия, а не интеграция“, запазва независимостта на "Еволинк" като самостоятелно дружество. "Еволинк" продължава да се управлява от същите мениджъри и акционери в компанията - Бисер Цонев и Светослав Христов.

DHH е публична компания, чиито акции се търгуват на Миланската борса. Притежавайки солиден опит и ресурси в областта на облачните решения, компанията е уверена, че може да подпомогне "Еволинк" в превръщането му в пазарен лидер в региона.

Джандоменико Сика, председател на борда на директорите на DHH, коментира: „Ние сме много щастливи да приветстваме "Еволинк" в нашата група. "Еволинк" е един от основните играчи на пазара на облачни услуги в България с уникална технология за видео-стрийминг и много голям потенциал за растеж. С тази сделка ние навлизаме в нови географски пазари с интересно бъдеще по отношение на облачните технологии и по този начин разширяваме нашите позиции в Югоизточна Европа“.

Светослав Христов, председател на борда на директорите на "Еволинк", коментира: „Ние също сме щастливи да станем част от DHH, да се поучим от опита им и да имаме такъв солиден и интересен партньор зад гърба си. Ние винаги сме се водели от основно правило в бизнеса – важни са хората. А в лицето на представителите на новия мажоритарен собственик припознахме хора със същите вярвания, ценностна система и интереси“.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Телекомуникации

Последни новини

Коментари ()


Още от Телекомуникации
Изостава ли България в развитието на 5G спрямо Европа?