IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос няма да е шеф на Amazon от 5 юли

Навръх 27-ата годишнина от създаването на компанията тя ще бъде поета от Анди Джаси

08:39 | 27.05.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият ръководител Анди Джаси. <em>Снимка:&nbsp;Bloomberg L.P.</em></p>

Новият ръководител Анди Джаси. Снимка: Bloomberg L.P.

Новият главен изпълнителен директор на Amazon.com Inc. ще поеме юздите на концерна на 5 юли, 27-ата годишнина от създаването на компанията, заяви главният изпълнителен директор на Джеф Безос по време на годишното събрание на акционерите в сряда, цитиран от Bloomberg. 

Анди Джаси, който сега ръководи отдела за изчислителни облаци на Amazon Web Services, бе избран за следващия изпълнителен директор на компанията през февруари. Безос, който основа най-големия онлайн търговец на дребно през 1994 г., ще стане изпълнителен председател и ще се фокусира върху нови проекти и инициативи.

Датата „е сантиментална за мен“, каза Безос.

„Анди е добре познат в компанията и е в Amazon почти толкова дълго, колкото и аз“, поясни още той. „Той ще бъде изключителен лидер и има моето пълно доверие“, допълни Безос.

Wall Street почти не реагира на обявлението, акциите на Amazon поскъпнаха с 0,2 процента.

Безос помогна на Amazon да се превърне от интернет книжарница в онлайн гигант. След оттеглянето си той ще се фокусира върху нови продукти и инициативи. Безос има частни активи на стойност около 167 млрд. долара. Освен това той иска да работи в бъдеще над своята компания за космически кораби Blue Origin и своя вестник The Washington Post.

Промяната се случва в благоприятно за Amazon време. След първоначални трудности компанията се справи добре с причинената от коронавируса криза, а освен онлайн търговията силно расте и облачният бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
еее, сега ще се отдаде на бесната филантропия.... и да променя света към по добро ... :D:D:D ! нещо, фондацийка няма ли да отвори, да покаже че го е грижа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 2 години
Очаквах и той да си сложи някой индиец за сео.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още