Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Spotify се похвали със 100 млн. плащащи абоната

Въпреки увеличаващите се приходи компанията ще остане на загуба поне до края на годината

Spotify се похвали със 100 млн. плащащи абоната

Снимка: Ройтерс

Spotify успя да достигне 100 милиона платени абоната – първо подобно постижение за която и да е музикална услуга, добавяйки повече клиенти през последното тримесечие, отколкото очакваха анализаторите и повишавайки доверието към себе си.

Още по темата

Spotify Technology SA е привлякла 4 милиона клиенти през тримесечието в сравнение с прогнозата на анализаторите за 3,3 милиона. Акциите на компанията поскъпнаха с 4,9% до 145,01 долара в предборсовата търговия.

През пследното тримесечие Spotify надгради своя подкаст с две стратегически придобивания - Gimlet Media Inc. и Anchor в опита си да увеличи броя потребители чрез медии извън музиката, след като звукозаписните студиа започнаха да искат по-високи такси. А от последния финансов отчет насам услугата за стрийминг купи подкаст студиото Parcast за около 100 милиона долара, припомня Bloomberg.

В края на първото тримесечие шведската компания има 100 милиона абонати, плащащи месечна такса за стрийминг на музика. Това е с 25 милиона повече спрямо три месеца по-рано. От Европа са около 40% от потребителите, 30% - от Северна Америка.

Групата, която е листната на Нюйоркската фондова борса от пролетта на 2018 г., възнамерява да увеличи броя на клиентите, които плащат, до края на второто тримесечие с още десет процента, като по този начин ще запази конкуренцията на Apple на разстояние. Тя има наполовина по-малко премиум потребители.

Въпреки увеличението на приходите Spotify е в зоната на загубите през първото тримесечие и очаква загуба и за цялата година. Оперативният дефицит ще бъде между 180 млн. и 340 млн. евро и по този начин малко по-нисък от прогнозирания. Очаква се приходите през 2019 г. да нараснат до диапазона между 6,35 млрд. и 6,8 млрд. евро.

 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Web
Приходите на IBM отново поеха надолу, повличайки и акциите