IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на премиум имотите в Пловдив отчитат експерти

"Галакси Инвестмънт Груп" започва строителството на модерен жилищен парк

09:46 | 25.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на премиум имотите в Пловдив отчитат експерти

Проучвания в сектора на недвижимите имоти сочат, че до края на 2017 г. търсенето на жилища ще нарасне с около 10 процента, а към момента завършените проекти "премиум" клас са крайно недостатъчни. Предпоставка за устойчив ръст на пазара са ниските лихви по ипотечните кредити и влошените условия на банковите депозити.

Като цяло тази ситуация стимулира пазара на имоти не само за София, но и в останалите големи градове, сред които и Пловдив. Според анализатори, ако строителството е качествено, има добре уредена инфраструктура, удобен транспорт и комуникация, моментът за закупуване на жилище е подходящ.

Предвид особеностите на пазара, строителните предприемачи все по-често избират да инвестират в обекти, позиционирани в тихи и „комфортни“ за купувачите локации. Такъв е районът до Гребната база, Братската могила и Мол Пловдив, който предлага отлични условия за спорт, разходка и пазаруване на пловдивчани.

Точно тук един от водещите инвеститори в сферата на недвижимите имоти "Галакси Инвестмънт Груп" планира да развие своя нов жилищен проект. "Роял Гардън" се намира в квартал "Отдих и култура", който е в близост до детска градина, училища, хипермаркети, множество ресторанти, винени барове и кафенета, което го прави изключително атрактивен и предпочитан за живеене. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още