IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преките чуждестранни инвестиции в Русия са 14 млрд. долара за полугодието

Чуждестранният бизнес отново активно се насочва към страната, според министър Максим Орешкин

17:42 | 16.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Преките чуждестранни инвестиции в Русия достигнаха 14 млрд. долара през първата половина на 2017 г. Това съобщи пред журналисти министърът на икономическото  развитие Максим Орешкин след заседание на Консултативния съвет по чуждестранни инвестиции при премиера Дмитрий Медведев, съобщи ТАСС.

Инвестициите са нараснали почти два пъти спрямо първото полугодие на 2016 г., а икономиката е преминала във фаза на растеж, коментира Медведев. 

Икономиката е започнала да се възстановява, тръгнал е икономически ръст, компаниите усещат това по своите показатели, отбеляза Орешкин.

По думите му данните за ръста на инвестициите са на Ernst&Young и показват исторически ръст на развиваните в Русия инвестиционни проекти.

Според  Орешкин показателите говорят, че чуждестранният бизнес отново активно се насочва към страната, където вижда в дългосрочна перспектива своето развитие.

Като фактори, които ще привлекат инвеститорите, министърът посочва яснота, предсказуемост и прозрачност. По оценка на Министерството на икономическото развитие и в следващите години ръстът на инвестициите в Русия ще продължи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Споко, секи момент ше спрат! Кой ше инвестира във фалираща бензиностанция.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още