IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова търси помощ за огласяване на финансираните от КТБ политици

Лидерът на социалистите изпрати писмо до парламентарно представените партии

11:42 | 19.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Да станат публични имената на политиците, получавали пари от КТБ – това се предлага в писмо от лидера на БСП Корнелия Нинова. То е изпратено до лидерите на парламентарно представените политически партии с предложение да се изпрати писмо до Специализирания наказателен съд във връзка с фалиралата банка. 

Нинова предлага да се заяви общо искане за публично оповестяване на имената на политиците, получавали нерегламентирано пари от КТБ. Тя подчертава, че вече е искала тази информация и от Специализираната наказателна прокуратура, и от Специализирания наказателен съд, но тя й е била отказана, информира пресцентърът на БСП.

„Не желая ние, като политици, да се месим в работата на независимата съдебна власт, но в името на прозрачността и борбата с корупцията по високите етажи на властта се обръщам към Вас да обединим усилията си за разкриване на истината - има ли политическа намеса и зависимости в най-голямата финансова измама в най-новата история на България. Моля при съгласие от Ваша страна да подпишем общо писмо до Специализирания наказателен съд за публично огласяване на имената на политиците“, пише Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Корнелия най-добре да се обърне към ОмбутсМая - тя ще се справи по-добре... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още