IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Inc. се доближава до продажбата си

Сделката може да оцени Time на около 2 млрд. долара

15:15 | 25.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: TIme</em></p>

Снимка: TIme

Time Inc. се приближава до продажба, която може да оцени издателя на списанието на повече от 20 долара за акция, предава Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати с процеса.

Продажба на цялата компания в момента изглежда доста вероятна може да се случи до края на следващата седмица, казват източниците, макар че дискусиите може да се проточат и до началото на април.

Meredith Corp. и група, която включва Pamplona Capital Management и Jahm Najafi са в съревнованието за закупуване на целия бизнес, заедно с най-малко двама други ухажора, включително едно публично дружество, казват източниците.

Сделката на стойност повече от 20 долара за акция може да оцени Time на около 2 млрд. долара. Книжата на Time поскъпнаха с над 40 на сто от 25 ноември насам в, последния ден на търговия, преди да стане ясно, че инвеститорска група, водена от Едгар Бронфман-младши, е направила оферта. В момента компанията се радва на пазарна оценка от около 1,9 млрд. долара, а книжата ѝ се търгуват на около 19,25 долара за брой.

Meredith, която публикува списания като Family Fun и MidWest Living, се възприема като най-вероятния победител, тъй като има най-очевидните синергии с Time. Има съмнения обаче дали може да се постигне окончателно споразумение с базираната в Де Мойн, Айова, група, след като при предходната сделка с Time през 2013 г. договорка не бе постигната. Главният изпълнителен директор на Time Warner Inc. Джеф Бюкс реши да отдели Time от компанията майка, вместо да го комбинира с Meredith.

Все още не е сключена сделка с нито една страна, а преговорите може и да се провалят, казват източниците. Ако се случи това, Time може да продължи с плановете си за продажба на отделни списания и да инвестира повече в дигитално съдържание. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още