IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко пари ще излее на пазара Фед в сряда?

Прогнозите варират, като средната им стойност е 457 млрд. долара, показва анализ на CNBC

17:58 | 01.11.10 г. 6
Автор - снимка
Създател
Колко пари ще излее на пазара Фед в сряда?

Пазарните участници са абсолютно сигурни в това, че Федералният резерв на САЩ ще обяви нов план за увеличаване на ликвидността във финансовия сектор в сряда.

Резултатите от анкета на CNBC показват, че 99% от 83 респонденти очакват нови мерки за увеличаване на ликвидността. Това е повече в сравнение с 93% през октомври и 70% през ноември.

Единственото несигурно е точната сума, която ще реши да отпусне централната банка за повишаване на парите в обръщение.

Медианната оценка на анализаторите е за сума от 457 млрд. долара, които ще бъдат използвани за закупуване на държавни ценни книжа от централната банка. Това е сериозен спад спрямо средните прогнози от средата на октомври. Тогава се очакваше на пазара да бъдат излети 490 млрд. долара, пише CNBC.

Някои специалисти твърдят, че от Фед се опитват да занижат пазарните очаквания за новата операция по увеличаване на ликвидността. Това обаче не дава кой знае какъв резултат и повечето специалисти се обявяват в подкрепа на виждането, че централната банка ще задели около 500 млрд. долара.

Това показват резултатите от анкета, в която 22 анализатори са посочили очакване за действия на сума под 500 млрд. долара. Други 13 от участниците смятат, че Фед ще задели повече от 500 млрд. долара.

Точно 500 млрд. пък ще бъдат отделени според 32-ма от анкетираните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
savocachev
преди 13 години
Това си е мое мнение и аз го споделям с вас. :) Това че ни ви харесва си е ваш проблем. И като явно по отворен от мене, може ли да ни споделиш какво ще стане ако долара падне с 10%. Може пък да научим нещо полезно. Явно моите ясновидски способности не са чак толкова добри че даже и да знам какво ще стане като падне. Аз само предполагам че ще падне ама не и с какво ще стане. Така че колега споделете с нас. Ще е интересно. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
Nabludatel777
преди 13 години
ако смяташ че това ще е едниствено пагубно за САЩ... мнооого грешиш! ЕС ще е още по зле...а да не говорим какво ще стане с държателите на книжата на САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
Nabludatel777
преди 13 години
а колко според теб заделя ЕС за всички закъсали южни страни членки..? и като си толкоз отворен знаеш ли кво ще стане ако долора слезе с 10% и как това ще се отрази на насочената към износ Германска промишленост...??? или то долар евро си е нещо съвсем неангажирано с нищо според теб..??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
Dror
преди 13 години
1.60 shte e katastrofa za USD - mnogo malko veroitno e da se slu4ikolko shte nalee FED na pazara zavisi ot sastoianieto na ikomomikata i nai ve4e na kursa na USDpazara o4akva nad 1.2 triliardaako e po-malko pazara shte se srine
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
savocachev
преди 13 години
Спред мен около 600 млrд. Като както към момента двойката EUR/USD = 1.39 до края на годината ще стигне EUR/USD = 1.55-1.60
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
pavlikenski ziganin
преди 13 години
На всяко шестмесечие по 500млрд. в БВП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още