IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови два фалита на малки банки в САЩ

Затварянето на финансовите институции ще струва на регулаторните органи около 62 млн. долара

19:05 | 06.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Нови два фалита на малки банки в САЩ

Регулаторните органи в САЩ обявиха фалита на нови две малки банки. С това броят на затворените от началото на годината банки в страната достигна 87. За сравнение, до този момент на предходната година банковите фалити бяха 157 на брой, пише Ройтерс.

Двете банки са били затворени от Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) петък. Техните активи ще бъдат прехвърлени на други банки, а фалитите се очаква да донесат загуба на регулаторите в размер на около 62,4 млн. долара.

Затворените банки са Mid Sity Bank, намираща се в щата Небраска, и SunFirst Bank, която се е намирала в Юта. Към 30 септември активите на първата са били в размер на 105,5 млн. долара, а на втората – 198,1 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Тръгнах да си купя тостер, а към него безплатно даваха банка, гласи популярна шега в САЩ, където от началото на кризата фалираха безброй много финансови институции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още