IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Темите около Хелоуин превзеха боксофиса в Северна Америка

Филм на ужасите се оказа най-гледаният в САЩ и Канада

11:01 | 30.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Saw Facebook page</em></p>

Снимка: Saw Facebook page

Два филма, свързани с предстоящия Хелоуин, дело на Lions Gate Entertainment, се изкачиха до върха на боксофиса в Северна Америка този уикенд, като преодоляха отзивите, които можеха да изплашат феновете, пише Bloomberg.

Пъзелът” от студиото, което стои зад “Игрите на глада”, дебютира в САЩ и Канада, събирайки приходи от продажби в размер на 16,3 млн. долара, благодарение на което се класира на първо място, посочва ComScore. Прогнозата на BoxOfficePro.com беше за 12,5 млн. долара.

"Буу! Хелоуинът на Мадеа" на Тайлър Пери се върна на втората позиция със своите 10 млн. долара. Същите анализатори очакваха приходите да достигнат 11,9 млн. долара.

В момент, в който доминират продълженията и новите екранизации на стари истории, не е никаква изненада, че нито един от тези филми не е оригинален или харесван от критиците.

“Пъзелът” включва герой от поредицата “Убийствен пъзел”, която беше популярна преди десетилетие. Това е осмият филм от серията и се появява след 7-годишна пауза. Третията филм “Убийствен пъзел” държи рекорда за най-голяма премиера за Хелоуин. “Boo 2” пък е вторият посветен на празника филм на Madea.

Тор: Рагнарок” на Walt Disney дебютира в чужбина и събра 107,6 млн. долара. Филмът ще бъде пуснат по кината в САЩ и Канада на 3 ноември.

“Пъзелът” се радва на 46% положителни отзиви в RottenTomatoes.com. Филмът струва само 10 млн. долара според Box Office Mojo.

Новата драма на Universal Pictures “Благодарим за добрата служба” също дебютира тази седмица и събра 3,7 млн. долара, с което се нареди на шеста позиция в боксофиса. Филмът е дело на филмовото подразделение на Comcast и има 77% положителни отзиви от критиците. Очакваше се лентата да се класира седма с приходи от 4 млн. долара. Продукцията струва 20 млн. долара според Box Office Mojo.

Този уикенд имаше и още една премиера - на “Субурбикон” на Paramount Pictures. Черната комедия успя да събере едва 27% позитивни отзиви от критиците. Сценарият е дело на носителите на “Оскар” - братята Коен, и е режисиран от Джордж Клуни. В главните роли влизат Мат Деймън и Джулиан Мур, които влизат в образа на двойка от градче от Пенсилвания, което посреща първото черно семейство в квартала. Прогнозата на Box Office Mojo беше, че филмът ще се класира четвърти с приходи от 6 млн. долара. Вместо това той зае чак девета позиция с 2,8 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още