IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР предотврати кражба на ценни книжа чрез фалшиво удостоверение за наследници

Извършителката, която е без основно образование, е задържана на 19 септември в офис на инвестиционен посредник в София

13:43 | 29.09.11 г. 1
МВР предотврати кражба на ценни книжа чрез фалшиво удостоверение за наследници

Криминалисти от главна дирекция „Криминална полиция” задържаха измамничка, представяла се за наследница на възрастна жена и опитала да присвои около 140 хил. лева под формата на поименни компенсационни бонове и акции, съобщиха от МВР.

Служители от ГД ”Криминална полиция” получили сигнал за прехвърляне на малки обеми акции и 582 583 лв. номинал поименни компенсаторни записи, издадени от поземлена комисия. Като основание за прехвърлянето лицето Н.А. използвала неистински документ – удостоверение за наследници.

Удостоверението било във вид, че уж е издадено от община Дупница, като Н.А. е вписана като единствен жив наследник на наследодателя А.Б., жителка на столицата.

След координация между служителите от отдел “Икономическа полиция” - ГДКП и ДАНС, е установено, че А.Б. е жива, а измамничката Н.А. няма роднинство с нея. След незабавно проведената оперативно-издирвателна работа, криминалистите не са допуснали продажбата на ценните книжа, стойността на които е в особено големи размери.

На 19 септември, в офиса на инвестиционен посредник в София, извършителката на деянието с инициали Н.А. (на 43 г.) е задържана. Тя е без основно образование, неосъждана, досега не е известна на органите на реда.

Образувано е досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 212 от НК. Работата по случая продължава.

Свързани компании:

Жилищни компенсаторни записи(BLKB)

Компенсаторни записи(BLKD)

Поименни компенсационни бонове(BLKC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
masterbox_1
преди 12 години
Такъв тип измами се правеха преди доста години - 2000 г. и след това, тогава МВР отказваше да образува дознания или се чудеше далие измама или използване на неистински документи или документ с невярно съдържание. Но каквото и да си говорим доста ИП в периода 2002-2006 г. се занимаваха с такъв тип измами, да не кажа - изхранваха. За радост някои от тях вече нямат лиценз, но други лица - брокери, членове на СД, управители - просто мигрираха в други ИП. Може да се кажат доста неща, но това няма да върне парите или ПКБ на онези, които ги загубиха навремето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още