IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложение Архитектурно-строителна седмица стартира на 3 април

Фирми от цяла Европа и Азия ще участват в строителното бизнес изложение в "Интер Експо Център"

08:49 | 26.03.24 г.
Съдържание на Интер Експо Център
Снимка: ИЕЦ
Снимка: ИЕЦ

Изложенията са една от професионалните платформи, които създават най-добри перспективи за бизнеса. Отправяйки поглед към сектор „Строителство“, безспорно водещо събитие е изложение Архитектурно-строителна седмица. През тази година бизнес форматът ще се проведе от 3 до 6 април в "Интер Експо Център". Събирайки български и чуждестранни представители на всеки сегмент от строителството, изложението ще превърне София в пресечна точка за сектора на Балканите и Източна Европа.

Присъстващите ще се срещнат с екипите на над 180 изложители от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Продължава разгръщането на концепцията на Архитектурно-строителна седмица, в която ключова е симбиозата с АТЕСТ Експо и Green Energy, насочени към едрогабаритната строителна техника и енергийната ефективност.

Освен в залите, изложенията се разгръщат и върху откритите площи на "Интер Експо Център" и ще надхвърлят 12 000 кв.м. площ“, коментират от екипа, който реализира проекта. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е "Интер Експо Център", а на АТЕСТ Експо - Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Посетителите могат да се сдобият с билет на www.buildingweek.bg. Билетът дава достъп и до трите изложения.

Източник: ИЕЦ Източник: ИЕЦ

Всички сегменти от сектора – на едно място

Изложение Архитектурно-строителна седмица обединява компании от всички сегменти в строителството и ще даде възможност да се запознаем с тенденциите и иновациите в сферите „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“ и „Индустриално строителство и оборудване“.

Green Energy фокусира върху опазването  на природата и ресурсите и внедряването на устойчиви решения. Ще открием идеи за енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системи, технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управление на отпадъци и рециклиране, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, пречиствателни съоръжения, соларни технологи и басейни, термоенергия и др.

Възможностите, които изложение Архитектурно-строителна седмица създава и симбиозата с Green Energy и АТЕСТ Експо, привличат в "Интер Експо Център" мениджъри на строителни компании, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, мениджъри на строителни магазини и хипермаркети, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Снимка: ИЕЦ Снимка: ИЕЦ

Колко важни са съпътстващите събития?

Ключови. Така експертите определят ролята на съпътстващите събития в рамките на Архитектурно-строителна седмица. В специално подготвената Зала 5 на "Интер Експо Център" ще се разгърне мащабната церемония Archinova Architecture Awards 2023. Наградите определят за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. Archinova Architecture Awards 2023 се организират от сп. "още за КЪЩАТА", The Building и citybuild.bg, в партньорство с "Интер Експо Център".

Още в първия ден - 3 април, Камара на строителите в България (КСБ) организира дискусията „Възможности и перспективи пред компаниите от сектора“. Събитието ще засегне дигитализацията в строителството, обученията, новите технологии, материали и подходи и енергийната ефективност. В презентация Българска aсоциация за изолации в строителството (БАИС) представя „Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради“. През всички дни ще се проведат и поредица от фирмени презентации.

Снимка: ИЕЦ Снимка: ИЕЦ

Бранд на България

Очакваните с интерес награди "Бранд на България" също ще бъдат част от Архитектурно-строителна седмица. На 4 април изложението отваря врати за второто издание на събитието, организирано от екипа на предаване "Брандовете на България" по ТВ1; генерален партньор е "Интер Експо Център". В зала Витоша заслужени признания ще получат призьорите – брандове от цялата страна, установени на български пазар, както и техния значителен принос за развитието на българската икономика. Фокус в селекцията са освен наложени и изявени брандове, които са двигател на икономиката на страната, и такива, които имат принос в малкия и среден бизнес.

„Съвместната дейност и непрестанната комуникация с браншовите организации са сред основните предпоставки за развитието на изложение Архитектурно-строителна седмица“, споделят организаторите. Екипът на бизнес формата е в непрестанна комуникация с Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Сдружение български врати, прозорци и фасади, Българска асоциация за изолации в строителството, Асоциация на професионалните озеленители, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие, Асоциация на интериорите дизайнери в България .

Какво ще предложат от 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо? Предстои да разберем. Билетите за посещение са достъпни онлайн, на www.buildingweek.bg, както и на касите на "Интер Експо Център" в дните на изложенията.

Последна актуализация: 08:52 | 26.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още