IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple залага, че повече камери може да съживят iPhone

Очаква се компанията да представи трио от смартфони заедно с нови услуги за умния часовник и нов абонамент

13:12 | 09.09.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Очаква се iPhone на Apple Inc. да остане звездата в рамките на годишното събитие на компанията през тази седмица, както беше през последните десетина години. Но светлината на прожекторите се насочва и към по-млад продукт, от който Apple се нуждае за постигане на добър растеж.

Във вторник Apple планира да разкрие трио от нови iPhone с допълнителни задни камери и подобрени възможности за снимки при ниска осветеност, пише The Wall Street Journal, като се позовава на хора, запознати с плановете.

Актуализациите на iPhone от високия клас ще се отнасят за камерите, твърди и Bloomberg. Тези телефони ще имат три камери на гърба - за широкоъгълна фотография, снимки с по-висока разделителна способност и подобрен видеозапис. Ще има нови функции, задвижвани с изкуствен интелект - за автоматично коригиране на снимки, за връщане на хора в кадър, когато са отрязани, и редактиране на видео на живо, докато то се записва. Apple също така ще се конкурира с телефоните на Google Pixel с акцент върху подобряването на снимките, направени в условия на слабо осветление. Камерата на Face ID също ще получи надграждане, което ще позволи на хората да отключват телефона си, дори ако той е в хоризонтално положение на масата.

Анализаторите очакват телефоните да имат и по-бързи процесори, нови екстериорни цветове, като зелено и лилаво, и безжично зареждане за други устройства, като безжичните ушни слушалки AirPods.

Очакваните актуализации не са вдъхновяващи за Wall Street, като някои анализатори и инвеститори прогнозират, че предстоящите iPhone-и ще бъдат скучни. Но докато продажбите на вече остарелите телефони се забавят, Apple увеличава портфолиото си от свързани висококачествени продукти, включително Apple Watch, AirPods и абонаментни услуги за телевизионни предавания и видеоигри.

„Те тъпчат на едно място сега, просто се опитват да поддържат iPhone над водата“, казва Дан Морган, старши портфолио мениджър, който се фокусира върху технологичните компании в Synovus Trust Co. Apple сред най-големите залози за фонда. Морган е оптимист, че през тази година телефоните ще имат достатъчно нови функции „да поставят допълнителна тежест върху много зрял продукт и да продължат да теглят влака“.

Всичко това говори за предизвикателството, с което се сблъсква Apple след излизането на първия си iPhone през 2007 г. iPhone допринася за повече от половината от общите приходи от продажби на Apple, поставяйки компанията в неудобно положение за поддържане на основен продукт, докато се нуждае да стане по-малко зависима от него.

Последните постижения на iPhone, като технологията за разпознаване на лица, не резонираха с някои клиенти, които са склонни да разглеждат продуктите на Apple като по-малко уникални, а марката ѝ - по-малко амбициозна, отколкото преди години, показва годишното глобално проучване на UBS за 8 000 клиенти на смартфони, публикувано през май. Много хора задържат своите устройства по-дълго и не са принудени да надграждат до нови iPhone-и, които имат средна цена от 949 долара.

Последна актуализация: 03:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
Solar Power
преди 4 години
Аз ползвам продукти на Apple от 1986-та година. В интерес на истината до момента нямам нито един повреден продукт на Apple ! Дори стария Apple 2 още работи. И макинтоша също и айпад 1 , iphone 3 и още няколко всички все още работят :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 4
nkavrakov1982
преди 4 години
Навремето Нокия се беше самозабравила и потъна. Същото ще сполети и Apple. Всяка компания, която се отдалечи от пазара, потъва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
mariata
преди 4 години
Iphone 4 беше супер здрав телефон. После имах 5s, който го дадох на детето ми и 6 години още работи като нов. Имах SE - тотал щета, 8 - още по зле, да видим xs max колко ще изкара, но мисля след него вече да се ориентирам към най-евтините китайски марки смартфони, защото вече iphone не е така здрав както беше преди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
khao
преди 4 години
и тук сте 3-4 години след конкуренцията, хахахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още