Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Международното изложение за внос в Китай регистрира сделки за 57,8 млрд. долара

Уговорените продажби в сектора на високите технологии се изчисляват на 16,46 млрд. долара, следвани от представителите на хранителната промишленост и земеделието

Международното изложение за внос в Китай регистрира сделки за 57,8 млрд. долара

Снимка: Ройтерс

Сделки за около 57,8 млрд. долара са били регистрирани по време Международното изложение за внос в Китай, съобщава Ройтерс.

Събитието, което се проведе в периода 5-10 номеври и привлече хиляди чуждестранни компании от целия свят, е опит Китай да демонстрира своя потенциал за внос и желанието на страната да отвори своите пазари за чуждестранната продукция. 

Още по темата

Сделките, свързани с високите технологии са на стойност 16,46 млрд. долара, докато тези, които са свързани с потребителската електроника и домакинските уреди са около 4,3 млрд. долара, се съобщава в сайта на Weibo.

Продажбите, договорени от представителите на автомобилния сектор, са на стойност 11,99 млрд. долара, докато тези при представителите на сектора на текстила и потребителските стоки възлизат на 3,37 млрд. долара.

Компаниите от хранителновкусовата промишленост и селското стопанство са сключили сделки за 12.68 млрд. долара.

При споразуменията за продажби на медицински продукти и медицинска техника, стойността на планираните продажби достига 5,76 млрд. долара.

Изложението беше предназначено да демонстрира добрата воля на Китай на фона на търговското напрежение със САЩ.

В понеделник китайският президент Си Дзинпин обеща да намали митата, наложени върху вноса на американски стоки и да отвори по-широко пазарите на азиатската страна за чуждестранната продукция.

 

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Повечето борси в Азия отчетоха спад въпреки надеждите около търговските преговори