IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалните продажби и разрешителните за строеж ще са на фокус през седмицата

Българската народна банка ще обяви дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за април 2020 г.

09:48 | 04.05.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

През първата работна седмица на май ще излязат статистически данни, които ще дадат информация за развитието на българското стопанство – за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (4 май) Националният статистически институт ще публикува данни за издадени разрешителни за строеж и започнато строителство през първото тримесечие 2020 г.

Във вторник (5 май) няма обявени събития

В сряда (6 май) Гергьовден  е официален национален празник, в който се чества Свети Георги Победоносец , Ден на храбростта и Българската армия.

В четвъртък (7 май) Българската народна банка ще обяви дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за април 2020 г

НСИ ще даде краткосрочна статистика на жилищните сгради - годишни данни за миналата година.

В петък (8 май) НСИ ще информира какви са продажбите в промишлеността, строителството и търговията през март 2020 г.

От националната статистика ще разберем предварителните данни за първото тримесечие на тази година на краткосрочната статистика на жилищните сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
vladi_guetzov
преди 3 години
Преди да се харчат пари по каквито и да са програми за саниране ,големите играчи и бизнесмени трябва да отворят фабрики за фибран ,вати и др .изолационни материали , за да се затвори цикъла производство -приложение.В противен случай повече от 50% от средствата ,ще отиват в чуждестранни фирми производители и така ще стимулираме чуждите производства с българските заеми по програми, за българите ще останат заплатите на работниците/т.е работа на ишлеме/.Изключително важно е да се отворят фабрики за изолационни материали и да се завъртят парите в страната ,което е шанс за развитие на българско производство и ефекта от такава санираща програма ще е двоен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още