Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Клиентите на ЦКБ вече могат да дигитализират своите VISA карти за безконтактни плащания

Чрез иновацията ЦКБ утвърждава позицията си на банка, подкрепяща дигитализацията в посока към по-зелена икономика

Клиентите на ЦКБ вече могат да дигитализират своите VISA карти за безконтактни плащания

Снимка: ЦКБ

Централна кооперативна банка АД (ЦКБ) вече предлага на своите клиенти опцията да дигитализират своите дебитни и кредитни карти VISA, издадени от банката, в приложението Google Pay. Благодарение на това клиентите, които ползват смартфони Android (опериращи с Lollipop версия 5.0 или по-висока), имат възможност да извършват безконтактни плащания в магазини и онлайн търговци, които приемат Google Pay.

Google Pay е апликация – една от най-популярните платежни системи в целия свят, която осъществява процеса по добавяне на карта към приложението (Google Pay) много бързо и лесно. Клиентите просто трябва да свалят приложението CCB Mobile, да отидат на меню „Карти“ и да добавят картата си в Google Pay. Информацията относно плащанията никога не се споделя или съхранява при търговците или на сървърите на Google.

Процесът на извършване плащането е прост – трябва да отключите функцията NFC (Near Field Communication) на вашия телефон и да го доближите до четеца на POS терминалното устройство. Услугата е възможна навсякъде, където символът за безконтактно плащане е изрично показан.

С промяната, която пандемията доведе в света, ЦКБ постоянно работи за развитие и нарастване на дела на безконтактно извършените операции и привличане на нови и нови клиенти, предпочитащи да оперират посредством техните мобилни устройства (смартфони и смарт часовници). С добавянето на Google Pay за дигитализиране на картите на ЦКБ с логото на VISA към цялата палитра на опции за плащане, банката дава допълнително стимул към динамично променящите се нужди на клиентите и устойчив растеж на услугите, които предлага.

С тази иновация ЦКБ декларира и утвърждава позицията си на банка, която работи в посока дигитализация на българския картов пазар и е един от главните фактори за една по-зелена икономика.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Бюджет и финанси

Последни новини

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
Банка ДСК с ново дигитално решение за бизнеса