IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават за втори път имот на Красимир Гергов в центъра на София за 11,3 млн. лв

Къщата на ул. "Оборище" 19 беше обявена за първи път за публична продан в началото на тази година

14:40 | 30.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Частен съдебен изпълнител е обявил за втори път за продажба къщата на бизнесмена Красимир Гергов на улица „Оборище“ 19 в София, става ясно от публикация на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ).

Имотът, който е собственост на консултантската компания на Гергов, „К Консултинг“, беше обявен за публична продажба за първи път в началото на януари тази година от частния съдебен изпълнител Георги Дичев на цена от 10,3 млн. лв. Той се състоеше от жилищна сграда на три етажа с обща застроена площ от около 1100 кв. м и двор от 2,4 декара. Сега друг съдебен изпълнител - Мариян Петков, прави втори опит за продажба на къщата и още две допълващи постройки с площ от 108 кв. м и 9 кв. м, а цената, от която ще започне наддаването, е 11,3 млн. лв.

Наддавателни предложения ще се приемат в срок от един месец до 30 септември. Ако има оферти, те ще бъдат отворени сутринта на 1 октомври в сградата на Софийския районен съд. Огледи на имота могат да се правят на 20 и 27 септември.

Върху имота има няколко тежести, включително договорна ипотека в полза на Банка Пиреос и още една ипотека в полза на „Джеррард естейт холдинг“, както и две възбрани от края на февруари и началото на април тази година.

Желаещите за участие в публичната продан трябва да предоставят задатък в размер на 10% от началната цена.

Къщата на улица „Оборище“ 19 е построена през 1931 г. от търговеца на тютюн Крум Чапрашиков и е обявена за паметник на културата с местно значение през 1978 г. След 1944 г. е национализирана и в нея за кратко живее Тодор Живков преди построяването на резиденция „Бояна“.

През 2017 г. друг имот на Гергов, хотел "Тракия" на улица "Солунска", също смени собствеността си след публична продажба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още