IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банка ДСК осигури допълнително финансиране за изграждането на соларен парк

Банката подкрепя една от най-големите корейски енергийни компании KOEN и специализираната в изграждане на соларни паркове SDN

15:47 | 26.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Банка ДСК</em></p>

Снимка: Банка ДСК

Банка ДСК в клубна сделка с УниКредит Булбанк поеха ангажимент за отпускане на допълнително финансиране в размер на 15 млн. евро за изграждането на соларен парк в България от KOEN и SDN. Началото на успешното партньорство между двете банки и компаниите е поставено през 2017 г., като тогава УниКредит Булбанк предоставя заем в размер на близо 62 млн. евро, а малко по-късно Банка ДСК се включва във финансирането с 25 млн. евро от този размер.

„През последните десет години Банка ДСК има голям принос към сектора на възобновяемата енергия и към момента финансира 20% от инсталираните мощности за вятърна и слънчева енергия в страната. Имаме необходимата експертиза, за да подпомогнем активно прехода към въглеродно неутрална икономика в съответствие с амбициите на Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България“, каза Арно Льоклер, изпълнителен директор на Банка ДСК.

На подписването от страна на Банка ДСК присъстваха още Павел Тишев, директор дирекция „Специализирани финансиране и институционални клиенти“, както и екипът на отдел „Специализирано и структурирано финансиране“, ангажиран със сделката. От страна на УниКредит Булбанк присъстваха Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Борислав Бангеев, главен риск директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, както и мениджъри от Международния център, ангажирани с реализирането на сделката.

Корейските компании бяха представени от изпълнителния вицепрезидент на KOEN Санг Пьо Ън и изпълнителния директор Куанг Джин Джон и Джон Кю Хан от SDN. Те благодариха на българските партньори и изразиха желание в бъдеще да продължат съвместната си дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още