IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските борси изпратиха смесена сесия

Секторът на банките прибави над 1%, а този на индустриалните производители се раздели с 0,5%

19:07 | 30.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Европейските борси завършиха борсовата сесия в сряда със смесено представяне, като инвеститорите продължават да се колебаят за инвестиционния пейзаж на фона на последните развития на коронавирусния фронт и миналия вчера първи дебат между кандидат-президентите в САЩ, съобщава CNBC.

Паневропейският измерител  Stoxx 600 приключи търговията с повишение от едва 0,04%, като секторът на банките прибави над 1%, а този на индустриалните производители се раздели с 0,5%.

Във Великобритания бенчмаркът FTSE отписа 0,4%, а показателите в Германия и Франция DAX и CAC – по съответно 0,26% и 0,24%.

По осезаем бе ръстът на пазара в Лисабон, където индексът PSI 20 напредна с близо процент.

Ефект върху пазарите навсякъде по света имаше вчерашният първи дебат между президента Доналд Тръмп и неговия опонент за Белия дом Джо Байдън, който премина под знака на остри, хаотични реплики, обвинения и чести прекъсвания.

На Стария континент управителят на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард намекна за възможна промяна в целта за инфлацията, която в момента извърша преоценка на цялостната си политика.

Инвеститорите също така взеха предвид и китайската промишлена активност за септември, която се оказа на ниво от 51,5 пункта, над очакванията на анализаторите и над представянето от 51 пункта през август, показват данни на националната статистика.

Междувременно на коронавирусния фронт Regeneron съобщи, че неговият препарат REGN-COV2 намалява нивата на вируса и подобрява състоянието при пациенти, които не са настанени за болнична помощ.

При индивидуалните акции тези на Suez поскъпнаха с близо 6%, след като Veolia увеличи предложената цена за покупка на дял във френската комунална компания до 4 млрд. долара.

На обратния полюс бяха книжата на TP Icap, чиято цена се срина с 16,4%, след като британската компания обяви, че води преговори за покупка на търговската платформа Liquidnet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още