IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция планира облекчаване на блокадите в три стъпки

Първото облекчение ще е „около“ 1 декември, последвано от второ преди празниците в края на годината, а третото ще е през януари

13:31 | 22.11.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Френското правителство планира да облекчи мерките за борба с разпространението на коронавирус в три стъпки на фона на забавяне в ръста на болните. Въпреки това някои ограничения ще останат в сила, съобщава Bloomberg.

Първото облекчение ще е „около“ 1 декември, последвано от второ преди празниците в края на годината, а третото ще е през януари, каза говорителят на правителството Габриел Атал в интервю за Le Journal du Dimanche.

Ще продължат да действат някои ограничения за пътуванията, както и за начина на работа на баровете и ресторантите, посочи той. Президентът Еманюел Макрон, който ще произнесе реч този вторник, ще даде повече подробности за правителствената стратегия, допълни той.

За държавния глава ще е трудно да балансира между ограниченията, които облекчават затруднените болнични служители, и съживяването на икономиката на страната. Собствениците на малки бизнеси, които не са от първостепенно значение, вече се оплакаха, че искат да подновят работата в своите магазини, колкото се може по-скоро. Въпреки това епидемията, която е отнела живота на над 48 000 души във Франция от март насам, продължава.

На този фон расте подкрепата за Макрон сред французите. Тя достига до 6-месечен връх от 41%, показват данни от проучване на Ifop, проведено на 12-19 ноември.

Франция, която работи по своята стратегия за ваксинации, вече е сключила три договора с производители на лекарства за доставки на потенциални ваксини и води преговори с още най-малко три компании, каза още правителственият говорител, без да дава повече подробности.

В същото време Париж обмисля налагането на допълнителни мерки за изолиране на заразени и тези, които са били в контакт с тях, посочва Атал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 3 години
демокрациите умират когато нивото на материала достигне твоето ниво на необразованост...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
Къде е тиквестора да напише статия "Така умират демокрациите"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
"облекчаването" да е на пръсти и дискретно ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 3 години
https://***.aljazeera.com/amp/news/2020/11/21/demonstrators-decry-french-bill-to-curb-police-images
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още