IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отлага медийните събития за Galaxy Fold в Китай

Не е ясно какви са причините за решението, но компанията продължава разследването на проблемите с екраните на тестовите бройки

12:42 | 22.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на смартфони Samsung Electronics отложи медийните събития за Galaxy Fold, планирани за тази седмица в Хонконг и Шанхай, обяви представител на компанията. Новината беше разкрита само няколко дни, след като журналисти, тестващи огъващия се телефон, сигнализираха за проблеми с устройството, предава Ройтерс.

Не са разкрити причините за промените в датите.

Вместо с овации за пазарната премиера на устройството в САЩ на 26 април, южнокорейският конгломерат се сблъска с проблеми, след като журналисти писаха за счупени екрани, примигване и други повреди. Това се случи само ден, след като получиха тестовите бройки.

Samsung твърди, че е получила „няколко“ сигнала за повреди на екрана на струващия 1980 долара телефон, което припомни историята с Galaxy Note 7 отпреди три години, когато устройството се самозапалваше, а компанията беше принудена да го изтегли от пазара.

Сега журналистите пишат за счупени екрани, а публикациите им станаха особено популярни онлайн. В Twitter дори се появи хаштаг #foldgate.

Samsung обяви, че сгъваемият дизайн е бъдещето на пазара на смартфони, на който имаше малко изненади в тази сфера от излизането на iPhone на Apple през 2007 г. Китайският конкурент Huawei Technologies също обяви огъващ се телефон – Mate X.

Представител на Samsung заяви днес, че фирмата провежда разследване на сигналите за повредите, както беше обявено и по-рано. Той отказва да коментира дали ще има някакви промени в датите за пускането на Fold в Съединените щати.

Фирмата планира да стартира продажби в Южна Корея и Европа през май. Датата за Китай все още не е обявена.

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още