IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Милчев: Нужна е транспортна система, която да е толерантна към човешките грешки

Корупцията е големият бич на пътната безопасност, категоричен е шефът на Института за пътна безопасност

19:35 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: АПИ Ахрив</em></p>

Снимка: АПИ Ахрив

Необходимо е да се изгради такава транспортна система, която да е толерантна към човешките грешки, заяви пред БНР шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. 

„Правителството и институциите не ни уведомиха за някакви извънредни мерки, свързани с това, че трафикът вече е отпуснат… Няма как с едни и същи действия да очакваме различен резултат. Крайно време е да осъзнаем, че загиваме по нашите пътища от нашите човешки грешки“, подчерта Милчев.

Според него държава с нейните 11 институции, отговори за пътната безопасност, може да изгради такава транспортна система

 „Нуждаем се от едно изцяло ново законодателство за пътната безопасност… Пътната безопасност се управлява през телевизора от различни политически партии... Колкото по-голям контрол осъществяваме, толкова повече нарушители ще хванем“, изтъкна Милчев.

По думите му трябва нулева толерантност към възможността някой да се изплъзне от закона, а големият бич на пътната безопасност е корупцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още