IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гешев: Не е проблем на прокуратурата това, че на някой не му харесва истината

Прокуратурата не разпъва чадър над никого, категоричен е заместник-главният прокурор

18:10 | 10.08.19 г. 7
<p>
	Иван Гешев.&nbsp;<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Иван Гешев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

За мен е важно прокуратурата да работи активно, да повишава общественото доверие в себе си и да заличи усещането за липса на справедливост, каза днес във Варна Иван Гешев, заместник на главния прокурор и единствена номинация за нов главен прокурор, цитиран от БТА.

Той коментира във Варна оповестената информация по повод делото срещу ТАД Груп и напрежението и протестите срещу неговата кандидатура за главен прокурор. Гешев е в морската столица заради успешното задържане на двама извършители на убийства през последните седмици.

"Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдил и се е произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на прокуратурата. Но прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия преход? За това ли трябва да се срамуваме?", запита Гешев, цитиран от БНР.

Запитан как ще отговори на повишеното обществено напрежение и многобройните протести по негов адрес, той отговори: "Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важна оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи прокуратурата. За мен е важно прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си".

Определението "бухалка на управляващите" Гешев коментира така: "Такива определения, етикети и всякакви други неща са много лесни. Те се използват обикновено, когато нямаш някакви аргументи. Този тип определения излъчват безсилие и злоба".

Гешев каза още, че прокуратурата не разпъва чадър над никого и доказателство за това е фактът, че през последните няколко години тя е засегнала много интереси, включително политически. 

Извършителите на две убийства са разкрити и задържани във Варна, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров. Жертвите са жена и 56-годишен мъж. На представянето на резултатите от разследването присъства и заместник-главният прокурор Иван Гешев, който посочи, че държавата е в дълг към хората по отношение на битовата престъпност:

Убийството в местността Добрева чешма е извършено преди 3 седмици, когато 91-годишен мъж, страдащ от старческа деменция, но вменяем, е убил мъж, с когото непрекъснато е имал проблеми. Той го е обирал, обиждал и заплашвал. 91-годишният мъж е задържан.

Второто убийство е било извършено снощи в жилището на убитата жена в "Аспарухово". Мъжът е бил криминалнопроявен и се е запознал с жената от Варна в социалните мрежи".

Заместник-главният прокурор Иван Гешев, каза, че прокуратурата има стратегия за борба с битовата престъпност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 0
red6
преди 4 години
Неприятно ми е да го напиша, но в случая императора е прав. Законово трябва всички да са равни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
Императорът
преди 4 години
Що за глупост: аз искам само да се прилагат законите - еднакво за всички !!! Ако аз реша да заграбя чужда земя, да си построя на нея незаконна къща, да се вържа към жицата и тръбата, за да ползвам ток и вода безплатно - някой ще ми позволи ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 1
sssaaa
преди 4 години
Благодарение на този измамник, фалираха КТБ, а сега този пост е награда към него за добре свършената работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 0
bgMan
преди 4 години
Специално на теб искам да ти кажа, че откакто тръгнах по различни проекти из ЕС навсякъде срещам много повече български ромии из европата, отколкото са останали в България.Така че това е една от неоспоримите ползи на членството на България в ЕС.Опитай например да намериш транспорт на автомобил от Германия до България и в 99% от случаите ще попаднеш на живеещи там ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 19
majnata
преди 4 години
Само Хайнрих Химлер отговаря на твоите критерии ... и на мене ми е неприятен *** етнос , ама и те се водят хора по книга ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 6
Hahoto
преди 4 години
Импе, внимавай! Всички харесват Гешев, само ти го плюеш тука. Утре ще ти почукат качулати пазванти на вратата и току-виж си "лъснал" със страшни застрахователни измами! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 7
Императорът
преди 4 години
Абе, плешив мерзавец - прокуратурата не опъвала чадър над никого - затова ли Чл. 418 в (незаконна експроприация на недвижими имоти по етнически признак), Чл. 323а (незаконно строителство върху земеделски земи), Чл. 234в (незаконно присъединяване към ВЕИ и ел-мрежата) се нарушават масово от един "особен" етнoс, но няма нито един изправен пред съда? Ако прокуратурата си гледаше работата, нямаше да има нито едно незаконно хъхpeшко гето !!! И ти си пълна отрeпка като cвинският ти предшественик !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още