IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Горанов ще реформира Държавната комисия по хазарта

Ведомството допуска грешки и противоречиви решения през годините, заяви финансовият министър

16:56 | 17.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Смятам да предложа и предполагам, че ще срещна подкрепа за превръщането на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) в едноличен орган. Очевидно и първоначалните анализи са такива – комисията допуска противоречиви решения през годините, което показва, че има натрупани грешки в нейната работа и трябва да бъдат изчистени. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов  пред журналисти в парламента във връзка с внесения от Валери Симеонов Закон за хазарта, предаде Агенция „Фокус“. 

„Имахме по искане на г-н Симеонов сутринта при премиера среща във връзка с предолжената от него инициатива. Чуха се позициите на Министерство на младежта и спорта ,че подобна промяна ще осигури допълнителен ресурс за спорта", обасни Горанов. „Българският спортен тотализатор, освен данъците, които плаща към държавата, финансира с немалък процент от постъпленията си българския спорт с трансфери към Министерство на младежта и спорта“, допълни той.

Горанов обяви още, че до месец ще предложи схема за преструктуриране на ДКХ. Той поясни, че едноличен държавен орган означава, че ще има единен ръководител на държавна агенция, например, който ще върши работата на комисията като колективен орган. Според него спокойно комисията може да се назначава от правителството и от министъра на финансите. На въпрос дали ще има промяна в ръководството, Горанов уточни, че в момента, в който се стигне до такова решение, ще се прецени кой да е, но не вижда пречка да е сегашният ръководител на ведомството.

Той поясни, че по-голямата част от европейския опит е подобен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още