IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Investor Media Group и Българска болнична асоциация търсят най-добрите болници в България

Класацията ще отличи топ лечебните заведения в 7 определящи специализации за всички региони на страната

10:59 | 04.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снимка: Investor Media Group

Кои са най-добрите болници и медицински направления в различните региони на страната? Отговор на този въпрос ще даде националната класация „Най-добрите болници“, която се организира от Investor Media Group и Българска болнична асоциация (ББА). Класацията ще отличи най-добрите лечебни заведения в 7 района на страната – Северозападен, Северен Централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен, Югоизточен и София по няколко показателя - технология, специализация, персонал и качество на услугите. За пръв път ще бъдат определени и най-добрите болници в България, разделени по отделни специализации - ортопедия, кардиология, УНГ, АГ, педиатрия, онкология и хирургия. За всеки регион, в съответната специализация, ще бъдат излъчени най-добрите лечебни заведения, които са намерили място в класацията „Най-добрите болници 2018“.

Най-добрите лечебни заведения ще бъдат избрани след национално социологическо проучване сред общопрактикуващи лекари, мениджъри на болници и пациенти. Общопрактикуващите лекари могат да дадат своя вот като попълнят специален въпросник, публикуван на сайта на dnes.bg и puls.bg. Проучването ще се изготви от международната компания за проучвания IQVIA и ще оцени лечебните заведения по няколко критерия – технология, специализация, персонал и качество на услугите.

Целта на националната класация е да създаде обективна методология и унифициране на стандартите, по които се оценява здравният сектор в България. Резултатите ще покажат кои са най-важните критерии за развитие на лечебните заведения в страната, което в дългосрочен план би довело до развитие на сектор „Здравеопазване“ и до подобряване на качеството на медицинските услуги в страната.

Investor Media Group винаги е заставала зад проекти, които помагат за подобряване на качеството на живот на хората и им дават възможност да вземат информирано решение. Сега, с организирането на националната класация „Най-добрите болници“, искаме да дадем възможност на всички да вземат информирано решение при един толкова важен избор като това на кое лечебно заведение да поверят здравето си“, коментира изпълнителният директор на Investor Media Group Виктория Миткова.

„Вярваме, че в дългосрочен план ще върнем вярата на пациентите в лечебните заведения, чиято основна роля е да вдъхват надежда и да допринасят за здравето и благополучието на хората, като осигуряват най-доброто обслужване на всеки пациент чрез интегрирана клинична практика, образование и развитие на научни изследвания“, коментира председателят на ББА Андрей Марков.

Класацията „Най-добрите болници“ се организира от Investor Media Group и Българска болнична асоциация, институционален партньор е Министерството на здравеопазването, а медийни партньори са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Puls.bg, Dnes.bg, Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още