IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Габриел иска достатъчно пари за цифровизацията и киберзаплахи в евробюджета

Всички институции да работят заедно за повишаване нивото на мрежовата и информационната сигурност, поиска вицепремиерът Марияна Николова

14:37 | 11.10.19 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Важно е в следващия бюджет на Европейския съюз да има достатъчно средства за справяне с киберзаплахите и предизвикателствата на цифровизацията. Това подчерта еврокомисарят Мария Габриел, която участва във форум за киберполитики в София. Сред акцентите в изказването й беше темата дезинформация, съобщи БНР.

„Обръщам тук внимание на кодекса с добрите практики за борба с дезинформацията. Годината изтече. Предстои доклад до края на годината за това какво Facebook, Google, Twitter, Mozilla и Microsoft са направили. Бяхме казали, че след една година ще направим анализ на това, което те са свършили и въз основа на него ще направим и бъдещи предложения, които не изключват и законодателни", посочи Габриел.

Вицепремиерът Марияна Николова подчерта, че институциите трябва да си сътрудничат при предотвратяване на киберинциденти.

„Все по-голям процент от нашите лични данни се съхраняват в електронен вид в множеството различни бази данни. Този процент ще се увеличава все повече и повече. Нашият приоритет е да защитим тези бази данни по възможно най-добрия начин. Това може да стане възможно като всички институции работят заедно за повишаване нивото на мрежовата и информационната сигурност“, каза тя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 1
abdul
преди 4 години
"Нашият приоритет е да защитим тези бази данни по възможно най-добрия начин"Задавали си Пунта Мара Гаргамел (ert :-)) ) въпроса ами ако хората всъщност не искат да си пазят личните данни, а искат да си публикуват личните карти в интернет, за чии и е тази киберцензура и на кого, за кого и от кого точно ще ги пази тия данни?Факта, че въпросните си публикуват личните данни на всевъзможни фейсбуци и др. сайтчета не означава ли точно това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
abdul
преди 4 години
Любимото число на щрауска е "достатъчно".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
ert
преди 4 години
Нещо ми се губи. Пунта Мара Гаргамел не я ли настаниха на поста за иновациите и младежта? Защо се обажда по въпросите за цифровизацията и цензурата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още