IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес е възстановено платеното паркиране в „синя" и „зелена" зона в София

Много автомобили в столицата осъмнаха с поставени скоби, а пред Центъра за градска мобилност се образуваха опашки

16:15 | 07.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От днес се възстановява работата на „синя" и „зелена" зона в София. От Центъра за градска мобилност припомнят, че работното време на зоните започва в 8:30 часа и приключва в 19:30 часа. Разрешеното паркиране в „синя" зона е в рамките на два часа, а цената е по 2 лева на час. Плащането става или с талон или с SMS на номер 1302. Паркирането в „зелена" зона е в рамките на до 4 часа, а цената на час 1 лев. Плащането отново е или с талон или с SMS на кратък номер 1303.

„Служебнията абонамент" също е възстановен.

По информаиця на БНР малко по-късно днес са се образували опашки пред Центъра за градска мобилност.
Отварянето на зоните се наложи заради масово неспазване на правилника за движение в града. 

„Вече са стотици жалбите, свързани със „зелената" и „синята" зона. И те не са само от граждани, които са ползватели, живущи в съответните зони. Изключително много нарушения на Закона за движение по пътищата се случват. Създават се предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Мерките, които ние предприемаме са и нашата отговорност и към финансирането на транспорта, защото е ясно, че приходите от „зелена" и „синя" зона подпомагат дейността на градския транспорт, а нашата идея е да имаме по-чист, по-екологичен транспорт и съответно това да се случва в дългосрочен аспект, а не да гледаме краткосрочно за месец-два", обясни зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев, цитиран от Националното радио.

Тази сутрин много автомобили в столицата осъмнаха с поставени скоби, показа проверка на „Хоризонт". Голяма част от шофьорите в София не знаеха, че днес зоните за платено паркиране в града отново работят.

От днес ще започне да функционира и „синята" зона за платено паркиране в Бургас. Тя ще е с работно време от 9:00 до 19:00 ч. в работни дни.

Вижте снимките в нашата галерия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още