IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ст. Янев: Трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да провежда реформи

Вече има достатъчно основания хората да гласуват свободно и без страх, заяви служебният премиер

11:18 | 07.07.21 г.
<p>
	Стефан Янев. <em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Стефан Янев. Снимка: БГНЕС

Трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да взима важни решения и което да е в състояние да провежда реформи. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на последното заседание на Министерски съвет преди изборите на 11 юли.

Янев допълни, че в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта. Той отправи призив към политическите партии да чуят гласа на хората и да имплементират идеите на хората за развитието на страната.

"Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, за да може всички социални системи да работят в интерес на гражданите. В тази връзка изборите са фундаментът на демократичния процес. Онзи момент, в който отговорността от хората идва към всички нас, така че всички ние, като гражданско общество, власт и медии да работим отговорно, за да имаме просперираща България с бъдеще", заяви служебният премиер, цитиран от БНТ. 

Стефан Янев се обърна и към българските граждани да бъдат активни и свободно и отговорно да упражнят правото си на глас. Той благодари на МВР, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, които и в момента "работят всеотдайно, за да предотвратят тези грозни явления - купен и корпоративен вот".

По думите му техните усилия вече дават резултати. "В крайна сметка нашият основен приоритет като служебно правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с настроенията на българските граждани и новият парламент да отразява резултатите от изборите", допълни Янев.

Той заяви, че целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен и да отразява електоралната тежест.

"Призовавам и политическите партии и коалициите да бъдат отговорни, да загърбят популизма и PR акциите, да подходят отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена", заяви служебният премиер Стефан Янев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още