IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният министър: Ползваме цялата държавна мощ ваксината да стигне до всеки

До края на годината ще има и електронна рецепта, и електронно направление, обеща проф. Костадин Ангелов

21:48 | 04.12.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	Здравният министър по време на пресконференция на 4-и декември 2020 г. <em>Снимка: БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА</em></p>

Здравният министър по време на пресконференция на 4-и декември 2020 г. Снимка: БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА

България е твърдо решена да изправим цялата сила на държавата и целия ресурс, така че ваксината срещу коронавируса да достигне до всеки български гражданин. Това мнение изказа по време на гостуването си в предаването "Панорама" на БНТ министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

По думите му това включва не само логистиката, която държавата ще осигури, но и това всеки гражданин да бъде навреме информиран и да му бъде обяснено по разбираем начин за ползите от всяка една от ваксините.

Попитан защо в закона, както предлагаше БСП, не е записано, че ваксините са безплатни и доброволни за хората, Ангелов каза, че това е обективна истина и няма нужда да се записва в закон,за да създаде България прецедент в ЕС. 

Факта, че България е на първо място в ЕС по смъртност от COVID-19, министърът обясни с това, че страната е в челните места и по разпространение на много от придружаващите заболявания, например сърдечно-съдовите. Той се ангажира да представи план за здравето на нацията с линия на човешкия живот от раждането на всеки гражданин до смъртта и необходимите здравни събития в областта на профилактиката.

„Проблемът с коронавируса може да е първата или последната възможност, около която всички политици да се обединят и да не търсят политически дивиденти“, каза още той.

Здравният министър обеща, че до края на годината ще има и електронна рецепта, и електронно направление.

Попитан за недостига на легла в болниците за болните с COVID-19, министърът отговори, че няма информация за такъв проблем на национално и локално ниво, и поясни, че понякога болни се транспортират от една област в друга.

Запитан защо за меродавни не се приемат резултатите от антигенните тестове, отговори, че това не среща разбиране от професионалистите както в България така и в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
T.e ес вече е решил, че ваксинирането ще бъде задължително и няма нужда се създава прецедент за това да е у нас....----Това е лично твое съждение, базирано на ниската ти интелигентност !В закона на написано че училищете е безплатно, но явно не си се възползвал.... та що да хабим мастило за тая дума по законите, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 1
driverf1
преди 3 години
А къде пише че ваксините са платени и задължителни.....?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
откачалката си ти ... ходи да ти ударят пет игли , па се хили пред огледалото после като *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 6
фиг.1
преди 3 години
Като казваш "ние", явно се опитваш да внушиш, че говориш от името на народа, за което никой не те е упълномощавал. Народът е упълномощил управниците да действат от негово име. А твоите "много хора" са антиваксърите и други подобни oткaчaлки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 6
dr.5rov
преди 3 години
В целия свят управниците и тези, които им дърпан конците, вървят по много тънък лед. Много хора имат усещането, че има нещо прикрито, нещо което не се казва. За съжаление приказките за загриженост и действия в името на общото благо и за доброто на всички така са се изтъркали и компрометирали, че вече колкото повече говорят за това, толкова по-малко им вярваме. Ние просто сме малка част от това, което се случва навсякъде. Напълно разбираемо е, че сме изпълнени с недоверие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 8
studioaa
преди 3 години
"Попитан защо в закона, както предлагаше БСП, не е записано, че ваксините са безплатни и доброволни за хората, Ангелов каза, че това е обективна истина и няма нужда да се записва в закон,за да създаде България прецедент в ЕС. "T.e ес вече е решил, че ваксинирането ще бъде задължително и няма нужда се създава прецедент за това да е у нас...." По думите му това включва не само логистиката, която държавата ще осигури, но и това всеки гражданин да бъде навреме информиран и да му бъде обяснено по разбираем начин за ползите от всяка една от ваксините."А всеки гражданин ще бъде уведомен за вредите от ваксините и за огромния потенциален риск за ползване на експериментална ваксина? Разбира се, че не това ще бъде дезинформационна кампания разбира се...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 3
zelka007
преди 3 години
шубенце ... :))) треперят ли ти крачетата ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 8
studioaa
преди 3 години
Абслютно съм убеден, че правителството готви мерки, за да "накаже", тези които откажат т.н ваксина:1. Няма да могат да пътуват в чужбина или със самолет2. Няма да могат да посещават масови събития като концерти, протести или театри и кина и ресторанти3. Децата няма да могат да ходят на училище, а студентите на лекции, а държавните служители на работа въобщеВаксинната тирания е по-страшна дори от най-абсурните органичения, на които са били подложени българите през турско...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 6
studioaa
преди 3 години
Защо ГЕРБ отвхърли предложението, законово да се впише, че ваксината не е задължителна преди 2 дни? Усещате ли какво ни готвят? В САЩ ще пускат т.н имунни карта с дати за поставяване на дозите от ваксината и ще има проверка за тях на редица места особено на летища и гари... Усещате ли каква страшна титания идва - ваксинна тирания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
Ама карай, нали сте сайт за бизнес, не за наука...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още