IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft ще инвестира 1,5 млрд. долара в пазара с облачни услуги в Италия

Компанията ще създаде център за данни и ще помага за дигиталната трансформация на малки и средни предприятия

22:50 | 08.05.20 г. 2
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Microsoft Corp. заяви в петък, че ще създаде първия си център за данни в Италия в рамките на инвестиционен план в размер на 1,5 милиарда долара, тъй като американската компания разширява услугите си за облачни изчисления в световен мащаб, информира Ройтерс.

Конкурентът на Microsoft Amazon Web Services отвори през миналата седмица регионален център за данни в Милано, докато през март Google's Inc подписа договор за партньорство с бившия монополист в телефонните услуги Telecom Italia за разширяване на облачните си бизнес операции в Италия.

Анализаторите очакват италианският облачен пазар да нарасне с двуцифрен темп през следващите няколко години, тъй като все повече компании ще разчитат на дигиталните процеси за своя бизнес след пандемията от коронавирус.

Жан-Филип Куртоа, ръководител на отдела за глобални продажби, маркетинг и операции в Microsoft, заяви, че компанията вижда огромен потенциал за ускоряване на иновациите чрез облачни услуги.

Новият център за данни ще бъде базиран в района на Милано. Microsoft притежава още 60 такива центъра в световен мащаб.

В рамките на петгодишен план компанията, ще осигури достъп до локални облачни услуги и ще стартира различни проекти за дигитална трансформация на малки и средни предприятия в Италия. По същата линия компанията ще разшири своето партньорство за технологии с държавния пощенски оператор Poste Italiane.

По-рано тази седмица Microsoft заяви, че ще инвестира 1 милиард долара в Полша, като част от плановете е откриването на център за данни за предоставяне на облачни услуги на бизнеса и институциите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Ivel
преди 3 години
При нас често и за дълго спира тока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Oбичам България
преди 3 години
Нормално - в Европа имат North Europe и West Europe. Сега с Полша и Италия ще покрият изток и юг. Жалко, че отново нас ни няма в картинката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още