Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Алтерко е представило нови устройства Shelly на изложението в Барселона

Продажбите му на стоки през последната четвърт на 2018 г. се изстреляха с 208% до 6,34 млн. лв., а борсовата цена скочи с 36% за 3 месеца

Алтерко е представило нови устройства Shelly на изложението в Барселона

Снимка на щанда в Барселона Снимка: дружеството

„Алтерко“ Роботикс ЕООД е представило нови устройства за автоматизация на дома от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly на Mobile World Congress 2019 в Барселона в края на февруари 2019 г., съобщи компанията майка „Алтерко“ АД в прессъобщение.

„Понастоящем Алтерко Роботикс си партнира с Deutsche Telekom за разработването на носими устройства, използващи технологията NB-IoT. Това ще бъдат ново поколение детски умни тракер часовници MyKi. Съвместната работа е част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации“, съобщават от дружеството.

Консолидираната печалба на „Алтерко“ АД отчете ръст с 5% на годишна база до 2,83 млн. лв. за 2018 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Консолидираните продажби са нагоре с 12,8% до 44,85 млн. лв. докато само продажбите на стоки се увеличават с 48% на годишна база до 10,9 млн. лв. за 2018 г. Именно продажбите на стоки включват устройствата MyKi и Shelly.

Продажбите на стоки само през четвъртото тримесечие на 2018 г. са за 6,34 млн. лв. или ръст с 208% на годишна база и повече от продажбите за първите 9 месеца на миналата година (за 4,6 млн. лв.).

В унисон със силните продажби на устройства през четвъртата четвърт на 2018 г., акциите на „Алтерко“ АД поскъпват с 36% в последните 12 месеца до 2,6 лв. за акция и 39 млн. лв. пазарна капитализация. Поскъпването за последните 12 месеца е с 22,64%. На 6 март 2019 г. бе достигната и рекордната борсова цена от 2,66 лв. за акция. Дружеството осъществи първично публично предлагане в края на 2016 г. при цена от 1,45 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава 1 акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Свиващият се оборот на БФБ паказва почти пълна апатия към търговията