Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Загубата на „Алтерко“ се стопява с 20% през първото тримесечие до 89 хил. лв.

За последните дванадесет месеца акциите на дружеството са поскъпнали с 10,48% до 2,320 лв.

Загубата на „Алтерко“ се стопява с 20% през първото тримесечие до 89 хил. лв.

Продуктът MyKi Watch. Снимка: allterco.com

 

Нетната загуба на българската холдингова компания „Алтерко“ АД се стопява с 20% до 89 хил. лв. през първото тримесечие на 2019 г. Това става ясно от неконсолидирания отчет на дружеството, публикуван чрез сайта на Българска фондова борса.

Алтерко АД
Към края на март нетните приходи компанията възлизат на 87 хил. лв., като спрямо година по-рано те намаляват с 2%. 

За първото тримесечие на 2019 г. разходите по икономически елементи на „Алтерко“ са на стойност 156 хил. лв., като намаляват с 13,81% спрямо същия период на предходната година. Най-голям дял в отчетените от дружеството разходи за дейността през първото тримесечие на 2019 г. заемат разходите за възнаграждения и осигуровки с 54,49 %, следвани от разходите за външни услуги с 43,59 %.

Разходите за възнаграждения са намалели с 9,64% през първите 3 месеца на 2019 година в сравнение със същия период на предходната година., а разходите за външни услуги са се свило с 17,07% за същия период.

В края на февруари тази година дъщерното дружество на „Алтерко“ „Алтерко Роботикс“ е представило нови устройства за автоматизация на дома от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly на Mobile World Congress 2019 в Барселона.

„Понастоящем Алтерко Роботикс си партнира с Deutsche Telekom за разработването на носими устройства, използващи технологията NB-IoT. Това ще бъдат ново поколение детски умни тракер часовници MyKi. Съвместната работа е част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации“, съобщиха тогава от дружеството.

Консолидираната печалба на „Алтерко“ АД отчете ръст от 5% на годишна база до 2,83 млн. лв. за 2018 г.  Kонсолидираните продажби са нагоре с 12,8% до 44,85 млн. лв. докато само продажбите на стоки се увеличават с 48% на годишна база до 10,9 млн. лв. за 2018 г. Именно продажбите на стоки включват устройствата MyKi и Shelly.

За последните дванадесет месеца акциите на „Алтерко“ АД са поскъпнали с 10,48% до 2,320 лв. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Свиващият се оборот на БФБ паказва почти пълна апатия към търговията