Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Какво се случва с британския паунд и Brexit?

Новините, че Германия е съгласна на мек Brexit дадоха тласък на паунда

Какво се случва с британския паунд и Brexit?

Снимка: Admiral Markets

Вестите, че Германия e склонна да остави Великобритания да напусне Европейския съюз при много по-леки условия, отколкото пазарите очакваха, подобриха настроенията около британския паунд.

“GBP вероятно ще счупи тази съпротива около 1,30 срещу щатския долар”, прогнозира Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България. По-интересна изглежда ситуацията при кросa GBP/AUD, който трябва да се купува агресивно, според Цонев.

Въпреки че тази валутна двойка е изключително рискова и волатилна, предлага възможности за сериозна възвръщаемост. Според управителя на Admiral Markets UK клон България GBP/AUD се е отправила бързо към 1,85 австр. долара. Причината затова е, че икономиката на Австралия е пряко свързана с Китай и развиващите се пазари.

“Китай и развиващите се пазари не се представят много добре и техните проблеми ще се задълбочат”, смята Димитър Цонев. Освен това в Австралия има един жилищен балон, за който никой не говори, но той се надува през последните години.

Що се отнася за FTSE100, Цонев смята, че той е за продаване поради обратната корелация между британския борсов индекс и стърлинга.

гледано: 6758   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини

Последни новини

Коментари ()


Още от Новини
САЩ са най-големият пазар за износа на Германия и през 2018 година