IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb окончателно забранява партитата в имотите си

Компанията беше въвела временна забрана по време на пандемията

12:39 | 29.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Airbnb направи глобалната си забрана за партита в жилищата, предлагани в платформата ѝ, постоянна. Това е пореден ход на компанията, свързан с по-активния ѝ подход към регулиране на обявите, пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Франциско компания позволяваше на домакините да решават дали да позволяват партита и събития в техните имоти. Но в края на 2019 г. Airbnb започна да забранява партита с отворени покани в предлаганите имоти и т.нар. парти къщи. Тази забрана беше въведена след поредица от инциденти с насилие по време на купони в жилища, предлагани в Airbnb. Този април двама младежи бяха убити, а други осем бяха ранени при стрелба по време на парти в имот от Airbnb в Питсбърг според полицията.

Хората са организирали повече събирания и партита в имотите на Airbnb през 2020 г., когато пандемията затвори барове и клубове, обяви компанията.

„Това ни тревожеше заради разрушителния характер на неупълномощените партита, но и заради риска от разпространение на вируса при подобни събирания“, посочва Airbnb.

Позовавайки се на опасения за общественото здраве, през август 2020 г. компанията въведе временна забрана за всички партита и събития в предлаганите имоти.

„С течение на времето забраната за партита се превърна в много повече от мярка, насочена към общественото здраве. Тя се превърна в основна политика за общността в подкрепа на нашите домакини и техните съседи“, обяви Airbnb във вторник.

Компанията все още обмисля потенциални изключения за специални и традиционни места за настаняване. Тя твърди, че е пуснала функции, които помагат за прилагането на политиката. Миналата година Airbnb започна да работи с конкурента Vrbo, собственост на Expedia Group, за споделяне на информация за редовно нарушаващи правилата на платформата.

Освен това въведе мерки, които блокират потребителите, които няма положителни отзиви от домакините, да резервират определени имоти около празничните уикенди.

Нарушителите на забраната за провеждане на партита могат да понесат последствия като спиране на акаунта или да получат окончателна забрана за ползване на платформата, твърди Airbnb. Повечето съобщения за проблеми идват от домакини, но съседи също са подавали много оплаквания, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още