IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon и Spotify имат апетит за покупката на Audioboom

Нито една от двете не е отправила официално предложение за сделка

14:19 | 14.02.22 г.
<p>
	Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Amazon.com и Spotify Technology разглеждат възможностите за отправяне на оферти към Audioboom Group и могат да вземат решение за официални предложения за групата за подкасти още този месец, пише Sky News.

Двата дигитални гиганта проучват конкурентни оферти през последните седмици, а Amazon работи с JPMorgan Chase & Co. във връзка с интереса си към Audioboom.

Цената на акциите на лондонската компания се повиши с 26% от началото на годината, като по-голямата част от този ръст беше записан през последните две седмици. Това дава на Audioboom пазарна капитализация от 277,6 млн. паунда (376 млн. долара).

Sky News твърди, че предложение от която и да е от компаниите вероятно ще е свързано със „значителна“ премия спрямо цената, на която книжата завършиха търговията в петък.

Подкастите се превърнаха в бизнес, който е особено привлекателен за технологичните гиганти. От години Spotify инвестира значително в тази сфера и сключи няколко големи сделки, придобивайки компании за подкасти. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още