Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Google се насочва към хибриден модел на работа, но чак от есента на 2021 г.

Компанията отново отложи връщането на служителите си в офисите

Google се насочва към хибриден модел на работа, но чак от есента на 2021 г.

Снимка: Pixabay

Докато пандемията все още е в разгара си, а първите дози от ваксината срещу Covid-19 тепърва започват да се доставят в Съединените щати, Google отложи планираното си връщане в офиса с няколко месеца до септември 2021 г., пише The New York Times.

Но макар да удължава периода на работа от дистанция за по-голямата част от служителите си, Google въвежда серия от промени, които могат съществено да променят начина, по който нейните служители и хората в други технологични компании ще работят.

В имейл до служителите, изпратен в неделя вечерта, главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай заяви, че интернет гигантът тества идеята за „гъвкава работна седмица“, когато ще е безопасно завръщането в офиса. Съгласно пилотния план хората ще се очаква да работят поне три дни в офис за „дни на сътрудничество“, а в останалите ще работят от вкъщи.

„Тестваме хипотеза, че гъвкавият модел на работа ще доведе до по-голяма продуктивност, съвместна работа и благополучие“, пише Пичай в имейла, разгледан от The New York Times. “Никоя компания с нашия мащаб никога не е създавала изцяло хибриден модел на работа, макар че малка част започват да го тестват, така че ще бъде интересно да опитаме“.

Още по темата

Едно от нещата, които Пичай не споменава в имейла си, е дали компанията ще изисква служителите ѝ да си направят ваксина срещу коронавируса, преди да се върнат в офиса. Google твърди, че им препоръчва да си поставят ваксина, когато тя стане налична за тях, твърди Джина Сциглиано, говорител на Google.

Компанията е казвала, че разглежда възможностите в края до средата на 2021 г. да помогне, така че ваксините срещу Covid-19 да станат достъпни и за нейните служители, но чак след като хората в риск и тези с по-голям приоритет по света получат ваксина.

Планът за започването на гъвкав работен график все още не е утвърден заради различното справяне на отделните страни. А новите графици може да не важат за някои служители на Google, като онези, които работят повече време с клиенти или служители в нейните центрове за данни и лаборатории.

През март Google беше една от първите компании, които казаха на служителите си да започнат да работят от домовете си, преди и други корпорации да направят същото.

Google многократно отлага връщането на служителите в офисите си – от януари 2021 г. до юли, а сега вече и септември.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Безос посвещава все повече време на Blue Origin