IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се насочва към хибриден модел на работа, но чак от есента на 2021 г.

Компанията отново отложи връщането на служителите си в офисите

09:58 | 14.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Докато пандемията все още е в разгара си, а първите дози от ваксината срещу Covid-19 тепърва започват да се доставят в Съединените щати, Google отложи планираното си връщане в офиса с няколко месеца до септември 2021 г., пише The New York Times.

Но макар да удължава периода на работа от дистанция за по-голямата част от служителите си, Google въвежда серия от промени, които могат съществено да променят начина, по който нейните служители и хората в други технологични компании ще работят.

В имейл до служителите, изпратен в неделя вечерта, главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай заяви, че интернет гигантът тества идеята за „гъвкава работна седмица“, когато ще е безопасно завръщането в офиса. Съгласно пилотния план хората ще се очаква да работят поне три дни в офис за „дни на сътрудничество“, а в останалите ще работят от вкъщи.

„Тестваме хипотеза, че гъвкавият модел на работа ще доведе до по-голяма продуктивност, съвместна работа и благополучие“, пише Пичай в имейла, разгледан от The New York Times. “Никоя компания с нашия мащаб никога не е създавала изцяло хибриден модел на работа, макар че малка част започват да го тестват, така че ще бъде интересно да опитаме“.

Едно от нещата, които Пичай не споменава в имейла си, е дали компанията ще изисква служителите ѝ да си направят ваксина срещу коронавируса, преди да се върнат в офиса. Google твърди, че им препоръчва да си поставят ваксина, когато тя стане налична за тях, твърди Джина Сциглиано, говорител на Google.

Компанията е казвала, че разглежда възможностите в края до средата на 2021 г. да помогне, така че ваксините срещу Covid-19 да станат достъпни и за нейните служители, но чак след като хората в риск и тези с по-голям приоритет по света получат ваксина.

Планът за започването на гъвкав работен график все още не е утвърден заради различното справяне на отделните страни. А новите графици може да не важат за някои служители на Google, като онези, които работят повече време с клиенти или служители в нейните центрове за данни и лаборатории.

През март Google беше една от първите компании, които казаха на служителите си да започнат да работят от домовете си, преди и други корпорации да направят същото.

Google многократно отлага връщането на служителите в офисите си – от януари 2021 г. до юли, а сега вече и септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още