IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei премахва игрите на Tencent от своя онлайн магазин за приложения

Според китайския телеком Tencent едностранно иска да прекрати сътрудничеството между двете компании

12:30 | 01.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Китайската телекомуникационна компания Huawei Technologies Co. премахва игрите на Tencent Holdings Ltd. от своя онлайн магазин за приложения, тъй като някои условия за сътрудничество се променят между двата технологични гиганта, съобщава Bloomberg. 

Действието е предприето, след като Tencent е извършила „голяма промяна“ на начина, по който компаниите си сътрудничат, се казва в официално съобщение, публикувано в приложението за игри на Huawei. От дружеството не дават подробности за промяната.

Въпреки че повечето смартфони в Китай използват операционната система Android на Google, онлайн магазинът за игри на американската компания не е наличен и приложенията вместо това се продават от местни играчи. Huawei е най-големият производител на смартфони в страната през третото тримесечие, като делът на компанията достига 43%, сочат данни на  Counterpoint Research.

Huawei заяви, че решението ѝ е свързано с оценка от правния екип и се основава на факта, че Tencent едностранно иска да прекрати сътрудничеството. Проверка в магазина за приложения на Huawei показа, че игрите на Tencent като китайската версия на Arena of Valor вече не са налични.

Продуктите на Tencent бяха премахнати от магазина за приложения на Huawei по-рано днес, когато споразумението за промоция между компаниите изтече, преди да бъде постигнато ново, заяви говорител на Tencent пред Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още