IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Industry Leaders Club на Human Business Studio с първо издание

С IT Edition - Install your Library for Innovation стартира серията от бизнес събития по горещи теми за водещите индустрии

13:54 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Human Business Studio</em></p>

Снимка: Human Business Studio

ИT индустрията все по-убедително се превръща в една от структурно определящите и конкурентни такива. Основно предизвикателство в сектора у нас е добрата подготовка на лидери и мениджъри и устойчивият им преход в движеща сила за иновациите и развитието на компанията.

Напрежението и отговорността, която носят мениджърите в IT сектора, чувствително повишава нивата на стрес и компаниите често изпитват трудности в намирането на баланс. Друга важна тема за бизнеса е плавното и устойчиво развиване на лидерски умения за бъдещите мениджъри, на които на практика им се налага да направят шеметен преход към новата си роля.

"Ефективното лидерство започва с промяната в начина на мислене. Необходимо е да се развива умението да управляваме собствената си ментална енергия, така че да сме с пълна осъзнатост на силните си страни и добавяме стойност в бизнес контекст. Това се учи и се крие в способността на мозъка ни да се обновява, неговата невропластичност. Тренирането на това свойство на мозъка се налага като ключов фактор за успешните лидери в днешния изискващ бизнес свят, особено в силно конкурентната среда на IT бизнеса. Малко компании имат яснота как да помогнат на мениджърите си за такава промяна", споделя Карина Карагаева, съосновател на Human Business Studio и автор на обучението Innovate your mindset.

Техниките за промяна на мисленето и усвояване на така наречените Growth/Benefit/Innovation mindsets водят до подобряване на уменията за вземане на качествени решения, комуникация и разрешаване на проблеми. Предлагат инструменти, които подпомагат лидерите да стимулират предприемачеството и иновативността отдолу нагоре в организациите. Друго важно ключово умение на всеки успешен лидер е креативността, което е присъщо и незаменимо човешко качество, особено във времена на експоненциален растеж на технологиите.

IT Edition - install your Library for Innovation дава възможност научастниците да се запознаят и усвоят техники за промяна на мисловни модели за постигане на успех, за генериране и отсяване на идеи и бързата им реализация в реален продукт или услуга и създаване нат.нар. Innovation funnel. Уъркшопът ще се проведе на 14-ти ноември в Capital Fort. Насочен е към IT мениджъри и старши програмисти,които са на прага на нова стъпка в развитието си.

Това е първото от серията бизнес събития Industry Leaders Club by Human Business Studio. Домакин на събитието е Scale Focus - една от най-успешно развиващите се български компании в IT сектора. Специален гост е Виктор Билянски - СТО на Scale Focus. Лектори саКарина Карагаева - съосновател на Human Business Studio, сертифициран корпоративен треньор с опит в IBM, Apple Inc, ABB иXerox, както и Бари Бранд - Chief Innovation Officer на Saatchi&Saatchi и съосновател на Leap Collective с дългогодишен опит в създаването и управлението на иновации в компании по целия свят.

Вижте пълната програма за събитието тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още