Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Microsoft изпреварва Amazon като втората по големина американска компания

Онлайн търговецът на дребно изтри 65 млрд. долара от пазарната си капитализация след разочароващия отчет за третото тримесечие

Microsoft изпреварва Amazon като втората по големина американска компания

Снимка: Ройтерс

Microsoft Corp си върна второто място сред американските компании с най-висока стойност, след като разочароващият отчет за тримесечието на Amazon изтри 65 млрд. долара от пазарната капитализация на онлайн търговеца на дребно.

Apple оглавява списъка със стойност над 1 трлн. долара, след като премина прага през септември. Пазарната капитализация на Microsoft беше най-високата на Wall Street от края на 1998 до началото на 2000 г. преди спукването на дот ком балона.

Книжата на Amazon поевтиняха със 7%, което е най-големият спад от близо три години, тъй като прогнозите за продажбите й през празничния сезон са под обявените цели и това засили опасенията, че технологичните любимци на Wall Street започват да усещат по-силна конкуренция.

Цената на акциите на Microsoft намаля с по-скромните 2% на фона на разпродажбите в технологичния сектор, предизвикани и от по-слабия от очакванията отчет на компанията-майка на Google Alphabet. Технологичният показател Nasdaq губи 2,1% от стойността си.

Книжата на Microsoft поскъпват с близо 4% от сряда, когато софтуерната компания, която съществува от 40 години, надмина очакванията за печалбата си за тримесечието благодарение на бизнеса си с облачни услуги, конкуриращ този на Amazon.

Пазарната стойност на компанията в петък достига 823 млрд. долара и е напът да завърши търговията над тази на Amazon за първи път от април, когато отстъпи мястото си като втората по големина компания по пазарна капитализация.

Стойността на Amazon достига 805 млрд. долара, след като се озова под тази на Microsoft при разширената търговия в четвъртък.

Въпреки спада Amazon е увеличила стойността си с около 40% от началото на годината, докато Microsoft е добавила около 25% към стойността си през 2018 г.

Средната целева цена за Microsoft определя пазарната й капитализация на 963 млрд. долара, а средната целева цена за Amazon я оценява на 1,068 трлн. долара.

Apple ще обяви резултатите си за тримесечието идния четвъртък.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китай разширява тестовете на дигиталната си валута