IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова акселераторска програма започва финансиране на стартъпи

Тя оперира с изцяло частен капитал с първоначален индикативен размер от 1 мил. евро и инвестира от 10 000 до 25 000 евро в дружество

11:23 | 21.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нова акселераторска програма започва финансиране на стартъпи

Програмата Innovation Starter Accelerator обяви инвестиционен прозорец, в рамките на който инвестира в пет компании.

Стратегията на инвестирорите и партньорите в акселератора Леона Асланова, Венеция Нецова-Ангова и Олег Гурбалов е да подкрепят иновации в традиционни сектори на българската икономика като леката промишленост, хранително-вкусова индустрия, здравеопазване, транспорт и логистика, дигитални проекти и др.

Първите инвестиции на Innovation Starter Accelerator са в Cardinal Bites, компания, която се занимава с протеинови бонбони. В списъка влиза и технологичната компания Influ.AI, която има своя разработка в софтуер за маркетинг кампании, свързващ инфлуенсъри и рекламодатели.

Друга компания е „Анестомоза”, която произвежда козметика за лице с органичен български мед. Също така инвестиция получава и Cintelly, която създава софтуер за анализ на големи масиви клиентски данни и програми за лоялност. Петата компания е Носия.бг за производство на всекидневни дрехи, които носят български фолклорни елементи.

Акселераторската програма оперира с изцяло частен капитал с първоначален индикативен размер от 1 мил. евро и инвестира от 10 000 до 25 000 евро в дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още