Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Повечето служители на Google не искат да ходят всеки ден в офиса

Компанията ще опита хибридни модели на работа

Повечето служители на Google не искат да ходят всеки ден в офиса

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Google преосмисля дългосрочните възможности за работа на своите служители, след като повечето от тях твърдят, че не искат да се върнат в офисите на пълно работно време, пише CNBC.

62% от работещите в компанията искат в някакъв момент да се върнат в офиса, но да не ходят в него всеки ден. Това сочи скорошно проучване за предпочитанията им, публикувано тази седмица.

Ето защо Google работи по „хибридни“ модели, които включва реорганизация на офисите и установяването на повече дългосрочни опции за работа от вкъщи, разкри главният изпълнителен директор Сундар Пичай в интервю за списание Time.

„Виждам бъдещето като по-гъвкаво“, коментира той. „Ние твърдо вярваме, че личното присъствие, да сме заедно, да имаме усещане за общност, е супер важно, когато трябва да решаваме трудни проблеми и да създаваме нещо ново, така че не виждаме това като нещо, което ще се промени. Но смятаме, че трябва да създадем по-голяма гъвкавост и повече хибридни модели“.

Още по темата

Дългосрочното планиране се случва в момент, в който Google постепенно разкрива повече подробности за своите планове да върне служителите си обратно в офисите, докато се конкурира с други технологични компании за таланти.

По-рано това лято компанията даде на служителите си възможност да работят от домовете си до юли 2021 г. заради пандемията. Това се случи, след като Facebook даде подобен срок, а други компании като Twitter заявиха, че служителите им могат да работят от дистанция „завинаги“.

Google започна подготовка още в началото на пандемията, а наскоро въведе още промени, включително в своите вътрешни комуникационни форуми. Въпреки това на служителите им липсват елементи от офисния живот.

10% от служителите на Google (под 20-те процента от анкетата през май), твърдят, че изобщо не искат да идват в офиса в бъдеще, показва скорошното проучване. 15% посочват, че биха искали да посещават сградите на компанията понякога за конкретни събития.

Причините, поради които работниците биха искали да се върнат в офисите, включват личното време с колегите, възможността за социализиране и по-добрите възможности за съвместна работа.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Panasonic надмина прогнозите, докато работи по новата батерийна клетка за Tesla