IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony пусна споделена таксиметрова услуга в Япония

За целта тя работи с няколко лицензирани таксиметрови компании в страната

19:17 | 22.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Миналата година Sony обяви, че ще влезе на пазара на споделени таксиметрови услуги в Япония. Изглежда компанията държи на думата си, след като в Токио вече стартира услугата ѝ S.Ride, пише TechCrunch.

Новият бизнес представлява съвместно предприятие между Sony, звеното ѝ за разплащания и пет лицензирани таксиметрови компании.

Тъй като споделените превози с цивилни коли са забранени в Япония, услугата ще се фокусира върху свързването на лизенцирани таксита с потребители.

S.Ride твърди, че покрива 10 хил. лицензирани таксита в Токио.

Най-големият ѝ конкурент е JapanTaxi – компания от таксиметровата индустрия, подкрепена от Toyota, която твърди, че има 50 хил. превозни средства из цяла Япония.

Сред конкурентите се нарежда и приложението Line, което от години предлага наемане на таксита.

Uber, която се опитва да сключи сделки с таксиметровите оператори, и китайската Didi Chuxing, която има съвместно предприятие със SoftBank (инвеститор в Uber), също са фактор на пазара.

Lyft също изрази интерес към Япония, където нейният инвеститор Rakuten е голямо име, но компанията все още не е направила експанзия на този пазар.

Говорител на Sony е коментирал пред CNET, че не планира да пуска S.Ride в чужбина. Засега услугата е единствено за Япония.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още