IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият притежател на молове в САЩ: "Търговията на дребно достига дъното"

Досега през 2019 г. американските търговци на дребно са обявили 8993 магазина за затворени, а новите магазини, които са отворили врати, са 3 780

12:09 | 31.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Изпълнителният директор на компанията Simon Property Group, която е най-големият собственик на молове в САЩ, казва, че търговията на дребно изглежда „достига дъното“ след бурна вълна от фалити.

„Имаме година с висок процент на фалити. Не може да се отрече това “, каза Дейвид Саймън пред анализаторите по време на конференция в сряда сутринта, цитиран от CNBC.  „Но мисля, че по някакъв начин достигаме дъното през ... 2019 г. Това съперничи на случилото се през 2017 г. Така че не е нещо, което не сме преживявали преди. Но ние знаем какво трябва да направим", допълни той.

Цената на акциите на Simon се е понижила с около 12% през 2019 г.

Коментарите на изпълнителния директор идват по повод компаниите Forever 21 и Barneys New York, които обявиха несъстоятелност по-рано тази година. Досега през 2019 г. американските търговци на дребно са обявили 8993 магазина за затворени, а новите магазини, които са отворили врати, са 3780.

За сравнение през 2018 г. са отворили 3258 магазина, а са затворили 5844 магазина, според проучване на Coresight Research. Консултантската фирма очаква, че до края на тази година закриването може да достигне рекордната бройка от 12 000 обекта.

„Докато съставяме плановете си за следващата година, мисля, че всичко ще бъде наред“, каза Саймън. „Ние бързаме. Намираме нови наематели", посочва още той.

Изпълнителният директор коментира и последните инвестиции на компанията си, включително участието й в компанията Rue Gilt Groupe, която съдейства на Simon Property Group да създаде уебсайт за своите търговски центрове. На сайта клиентите ще могат да пазаруват онлайн от марки като Saks Off Fifth, BCBGMAXAZRIA, Reebok Outlet и Under Armor.

„Колкото повече познаваме електронната търговия, толкова по-добър оператор на недвижими имоти ще бъдем", обясни Саймън. "Ще спечелим пари ... и ще познаваме по-добре нашите търговци", допълни той.

Когато Саймън отчете фискални приходи през третото тримесечие в сряда, компанията съобщи, че продажбите на дребно на квадратен фут за периода, завършил на 30 септември, са 680 долара, което е 4,5% повече от година преди. Общата заетост е 94,7%, спрямо 95,5% преди година.

Средствата от извършени операции, които са показател, използван от анализаторите за оценка на тръстовете за инвестиции в недвижими имоти, са били 1,081 млрд. долара, или 3,05 долара на акция в сравнение с 1,086 млрд. долара или 3,05 долара на акция преди година. Анализаторите очакваха средствата от операции да бъдат в размер на 3,06 долара.

Simon също намали прогнозата за целогодишните си средства от извършени операции в диапазона между 12 и 12,05 долара на акция, като преди това предвижданията се движеха между 12,30 и 12,40 долара на акция, отчитайки загубите от погасяването на дълга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още