IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HBO бе големият победител на тазгодишните награди „Еми“

Едни от най-награждаваните сериали станаха „Наследници“ и „Пазителите“ на НВО, както и „Schitt’s Creek“ на Pop TV

10:07 | 21.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

HBO се превърна в един от големите победители на тазгодишните награди за телевизия „Еми“, съобщава Bloomberg. Отличието за най-добра телевизионна драма отиде при сериала „Наследници“, който проследява историята на семейство начело на медийна империя. Това е петият път за последните шест години, в който най-престижната награда отива при HBO.

Сериалът „Пазителите“, който е базиран на едноименния комикс, пък отнесе най-много статуетки за вечерта – общо 11, включително и за най-добър кратък сериал. Победата допълни силната репутацията на телевизионната мрежа, вдигайки летвата за плеядата от нови стрийминг услуги, като Disney+, Peacock, Apple TV+ и Quibi.

За вечерта HBO си тръгна с общо 30 награди – най-много от която и да е било телевизия. Единствено при комедиите безспорен победител бе „Schitt’s Creek“ на Pop TV.

Скептиците се чудиха как HBO ще се справи след края на „Игра на тронове“ – най-популярната поредица в историята и един от най-високо оценяваните сериали на всички времена. Натискът върху мрежата бе увеличен и след като през май бе пусната HBO Max, която влезе в конкуренция с други наложили се вече платени услуги.

Изглежда обаче HBO се справи с предизвикателството. Сериалът „Наследници“ е любим на по-заможните зрители в САЩ, които от отдавна са основната аудитория на HBO. „Пазителите“ със своята тема за расизма пък с оказа изключително актуален на фона на масовите протести в САЩ срещу убийствата на чернокожи и полицейското насилие.

Едно от големите разочарования бе за Netflix – стрийминг гигантът беше с най-много номинации за вечерта от която и да е било друга мрежа, но така и не можа да се пребори в основните категории. Въпреки това прибра общо 21 статуетки, но така и не можа да спечели в категориите за най-добра драма, комедия или кратък сериал.

Netflix похарчи стотици милиони долари в преследване на някои от най-престижните статуетки в Холивуд. Мрежата имаше най-много номинации „Еми“ преди две години, както и най-много номинации за „Оскар“ на тазгодишната церемония. Въпреки това не можа да прибере нито една в основните категории.

Тазгодишната победа на „Schitt’s Creek“ попречи на Amazon.com Inc. да вземе статуетката за най-добра комедия за трета поредна година.

Disney+, Apple TV+ и Quibi взеха своите първи награди по-рано тази седмица по време на наградите „Еми“ за творчески изкуства, които се връчват за т. нар. работа „зад кулисите“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още