IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Хищни птици“ разочарова в дебютния си уикенд по кината

Лентата събра 33 млн. долара от продажба на билети в Северна Америка, значително под очакванията въпреки като цяло положителните си отзиви

09:15 | 11.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;EPA/NEIL HALL</em></p>

Снимка: EPA/NEIL HALL

Новата лента от света на DC Comics „Хищни птици“ зае челната позиция в боксофис класацията на Северна Америка през изминалия уикенд, измествайки от първото място „Лоши момчета завинаги“. Въпреки това филмът с участието на Марго Роби не успява да отговори на очакванията.

„Хищни птици“ на Warner Bros. събра 33 млн. долара от продажба на билети, значително под очакванията въпреки като цяло положителните си отзиви, съобщава Bloomberg.

Втората позиция е за „Лоши момчета завинаги“ с приходи от 12 млн. долара. На трето място застава военният епос „1917“ с 9,2 млн. долара, следван от „Доктор Дулитъл“ с 6,5 млн. и „Джуманджи: Следващо ниво“ с 5,6 млн. долара.

Кината се надяваха, че новият комиксов филм ще даде тласък в продажбите, посочва анализаторът на BoxOffice Pro Шон Робинс. Но филмът изглежда отблъсна аудиторията.

Въпреки това за годината продажбата на билети отбелязва ръст от 9,6% спрямо същия период на 2019 г. благодарение на успеха на „Лоши момчета завинаги“ и „1917“. Вторият филм в неделя не можа да грабна наградата „Оскар“ за най-добър филм. Победителят „Паразит“ от Южна Корея има приходи от 1,56 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още