Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Американски собственик на молове върви към фалит заради пандемията

CBL преговаря с кредиторите си, защото иска да влезе в процедурата по Глава 11 със споразумение за преструктуриране

Американски собственик на молове върви към фалит заради пандемията

Снимка: Maranie Staab/Bloomberg

CBL & Associates Properties Inc., собственик на повече от 100 търговски центъра в САЩ, се готви да подаде молба за фалит, съобщават запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Компанията в момента преговаря с кредиторите си, защото иска да влезе в процедурата по Глава 11 със споразумение за преструктуриране, посочват източниците на агенцията. Плановете не са окончателни и могат да се променят, допълват източниците.

От CBL отказват коментар.

Още по темата
CBL е оператор на молове предимно от клас Б, т.е. второстепенни търговски центрове. Компанията изпитва затруднения заради пандемията и периода, в който се наложи обектите и да бъдат затворени. Проблемите и обаче датират от по-рано и показват въздействието на промените в търговията на дребно, които настъпват в последните няколко години, посочва Bloomberg.

През юни компанията обяви, че загубата на доходи от магазини, които не са плащали наем по време на блокировките, я е принудила да пропусне дължимото плащане на лихви по част от дълга си в размер на 3 млрд. долара. CBL има споразумение обезщетение с държателите на неин дълг, което е удължено до 22 юли.

CBL е базирана в Чатануга, щата Тенеси. Тя се управлява и частично притежава от синовете на Чарлз Лебовиц, който направи бизнеса си публичен през 1993 г. Стивън Лебовиц, главен изпълнителен директор на CBL, и семейство Лебовиц притежават повече от 10% от капитала на  компанията.

Bloomberg съобщи през април, че CBL е наела консултантската компания Moelis & Co, както и Weil Gotshal & Manges, за да се опита да се справи с дълговата тежест.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Журналистът на Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов стана част от Международната федерация за недвижими имоти