Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Най-голямата испанска компания за офис площи предлага почасови наеми

Младите служители в страната търсят по-гъвкава работна среда

Най-голямата испанска компания за офис площи предлага почасови наеми

Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

Компанията Merlin Properties ще предлага на клиентите възможност да наемат офис площи почасово, тъй като смята, че наемателите ще търсят по-голяма гъвкавост в работните си договорки в резултат на коронавирусната пандемия, пише Bloomberg.

Най-голямата имотна компания в Испания започва също да предлага почасови ставки за наемане на заседателни зали. Благодарение на предлаганите нови услуги стартъпи, които са се оттеглили от офиси за споделена работа заради кризата, ще могат също така да запазват юридически адрес и да разполагат с виртуален секретар, който да приема телефонни обаждания срещу определена такса.

Още по темата
Merlin предлага по-гъвкави условия за наем, тъй като пандемията помрачава икономическото бъдеще на някои наематели и налага нови изисквания като необходимост от спазване на правилата за социално дистанциране. Компанията очаква клиентите да продължат да наемат около четири пети от площите й чрез фиксирани, дългосрочни договори, а останалите чрез гъвкави споразумения.

Пандемията предизвика слухове, че собствениците на имоти ще пострадат, тъй като все повече компании свикват служителите им да работят от вкъщи. Но Merlin смята, че компаниите ще се нуждаят и от още площи, за да гарантират спазването на изискванията за социално дистанциране, съобщава Фернандо Рамирес, ръководител на отношенията с инвеститорите в Merlin.

„Ще има по-малко квадратни метри заради работата от вкъщи, но от друга страна и повече квадратни метри заради социалното дистанциране“, казва Рамирес.

Благодарение на новия продукт на Merlin, наречен Loom Passport, наемателите ще могат да купуват кредити, които да използват във всеки от деветте й офиса за споделена работа в Мадрид и Барселона. Loom, която е подразделението на Merlin за съвместна работа, преди време отдаваше площи на месец.

Много от клиентите на компанията вече наблюдават търсене от по-млади служители на по-гъвкава работна среда, казва Рамирес. Компаниите искат да предложат на служителите си вариант за работно място, който съчетава елементите на офиса с удобството да работиш по-близо до дома, допълва той.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Британците търсят по-големи имоти, продавачите искат по-високи цени