IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растежът на промишленото производство в САЩ се забавя през май

Множество компании посочват, че вносните мита, наложени от президента Доналд Тръмп за китайски стоки, са повод за притеснение

18:53 | 03.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Промишленото производство в САЩ е нараснало с по-бавен темп през май, предаде AP. 
Институтът за мениджмънт на доставките, обединяващ мениджърите по доставките, посочи, че индексът за промишлеността се е понижил до 52,1 пункта миналия месец спрямо 52,8 пункта през април. Всяка стойност над 50 пункта сочи растеж на промишленото производство. Секторът нараства от 33 месеца. 

Множество компании, анкетирани за съставянето на индекса, обаче посочват, че вносните мита, наложени от президента Доналд Тръмп за китайски стоки, са повод за притеснение. 

Химическа компания е заявила, че ще премести бизнеса си от Китай в Мексико. Това решение обаче може да се окаже сложно, тъй като миналата седмица Тръмп обяви, че ще наложи вносни мита за всички мексикански стоки, ако мексиканските власти не спрат преминаването на имигранти и наркотици през границата със САЩ.
/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още