IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на отчетите в САЩ не е толкова лош, колкото Wall Street очакваше

Общата печалба на акция на компаниите от състава на S&P 500 е с близо една пета над прогнозите на анализаторите

11:32 | 03.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Сезонът на отчетите в САЩ през третото тримесечие се оказва не толкова мрачен, колкото анализаторите на Wall Street очакваха. Компаниите масово представят по-скромен спад в печалбите и продажбите, отколкото бе прогнозирано.

Общата печалба на акция, отчетена от компаниите от състава на S&P 500, е с близо една пета над прогнозите на анализаторите отпреди няколко седмици, показват данни на FactSet на база на представени данни за 63% от компаниите в индекса, цитирани от Financial Times.

Печалбата на акция все пак се очаква да е надолу с 10% спрямо същия период на 2019 г., показват прогнози от „смесени“ данни, които включват както отчели се компании, така и такива, за които все още има само прогнози.

Продажбите, които за разлика от печалбата на акция не се повлияват от обратното изкупуване на акции, също са с около 2,8% над очакванията. Спрямо нивата от 2019 г. „смесените“ стойности са надолу с 2%.

По-добрите от очакваното отчетени печалби на компании с големи капитализации, като Facebook и Apple, помогнаха за увеличението, но производители на потребителски стоки, като Procter & Gamble, също записаха силно представяне през лятото.

Но въпреки това пазарът не реагира особено въодушевено на тези добри новини.

„Реакцията на този сезон на отчетите като цяло беше относително сподавена и беше засенчена от страховете за изборите в САЩ и притесненията за липсата на стимули“ за икономиката в САЩ, посочва Кандис Бангсунд, вицепрезидент и портфолио мениджър на Fiera Capital Corporation.

Акциите на JPMorgan поевтиняха с 1,6% в деня, в който банката представи обнадеждаващи резултати, а книжата в сектора на Big Tech компаниите, включително Apple и Amazon, свиха стойността си въпреки силните отчети.

На този фон прогнозите за печалба на акция за четвъртото тримесечие са се увеличили средно с 0,6%, откакто започна сезонът на отчетите през това тримесечие, показват данни на Deutsche Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още